Marilyn Manson mora platiti kaznu i odraditi 20 sati društvenog korisnog rada jer je šmrkljima i slinom zasuo snimateljicu

Marilyn Manson mora platiti 1400 dolara kazne i odraditi 20 sati društveno korisnog rada jer je tijekom svog nastupa 2019. godine šmrkljima i slinom zasuo snimateljicu koncerta.

Marilyn Manson, pravim imenom Brian Warner, pojavio se u ponedjeljak pred višim sudom Belknap u New Hampshireu jer je optužen za navodno pljuvanje i ispuhivanje nosa na snimateljicu Susan Fountain dok je snimala njegov nastup u kolovozu 2019. godine.

Naređeno mu je da odsluži 20 sati društveno korisnog rada prije 4. veljače 2024. i plati kaznu. Sudac je dopustio Mansonu da obvezu društveno korisnog rada ispuni u Kaliforniji umjesto u New Hampshireu. Osim toga, Manson mora obavijestiti lokalnu policiju ako planira bilo kakve koncerte u državi u sljedeće dvije godine.

Marilyn Manson prvotno se izjasnio nevinim po dvjema točkama optužnice za obični napad 2021. godine i trebao je krenuti na suđenje u kolovozu. Međutim, pregovarao je s tužiteljima o nagodbi o priznanju krivnje i izjasnio se da se ne osporava, što znači da nije niti zanijekao niti priznao optužbe za ispuhivanje nosa i pljuvanje  s tim da je optužba za pljuvanje odbačena.

Susan Fountain, koja se nije pojavila tijekom rasprave, rekla je u izjavi pročitanoj na sudu: “Nikada me nitko nije toliko omalovažavao kao ovaj optuženik. To što je pljuvao po meni i ispuhivao nos bilo je najodvratnije stvar koju je ljudsko biće ikada učinilo.” U svojoj tužbi, Susan Fountain je tvrdila da se Manson približio njezinoj kameri i pljunuo veliki hračak na nju. Kasnije je navodno ispuhao nos u nju, a šmrklji su joj zapeli za šake i ruke.

Obraćajući se novinarima ispred zgrade suda, pjevač je rekao da će odraditi 20 sati društveno korisnog rada. Karijera Marilyna Mansona se raspala nakon što ga je 2021. godine više žena optužilo za seksualni napad. Manson, koji je uvijek tvrdio da je nevin, još uvijek se bori protiv tužbi koje se odnose na te optužbe.

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner