Marija Šarapova najavila povlačenje s teniskih terena

Ruska tenisačica Marija Šarapova, peterostruka pobjednica Grand slam turnira, u srijedu je objavila kako se povlači iz tenisa. 32-godišnjakinja je nakon doping skandala 2016. godine odradila suspenziju, ali se nakon povratka muči s ozljedama.

“Nova sam u tome, stoga mi oprostite. Zbogom svijetu tenisa.

U davanju života tenisu, tenis mi je dao život. Nedostajat će mi svaki dan. Nedostajat će mi treniranje i moja svakodnevna rutina: ustajanje u zoru, vezanje vezica na lijevoj tenisici prije desne i zatvaranje vrata terena prije nego što serviram svoju prvu lopticu. Nedostajat će mi tim i moji treneri. Nedostajat će mi trenuci sjednja s mojim ocem na klupi kraj terena, rukovanja – bila ona zbg pobjede ili gubitka i sportaša koji su me, znali oni to ili ne, poticali da budem najbolja.

Kada pogledam unazad, shvatila sam da je tenis bio moja planina. Moj put bio je ispunjen dolinama i brdima, ali vidici su uvijek bili nevjerojatni. Nakon 28 godina i pet Grand Slam naslova, spremna sam otići na drugu planinu – boriti se na drugačijem tipu terena”, napisala je.

Šarapova je prvi Grand Slam turnir osvojila 2004. u Wimbledonu, a tomu je pridodala naslove na US Openu 2006., u Melbourneu 2008. te na Roland Garrosu 2012. i 2014. Također, osvojila je i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Komentiraj