Marić: Snimke razvidno pokazuju da naši suci donose točne odluke. Nisu mi jasne poruke iz Dalmacije

Autor:

09.04.2019. Zagreb - Bruno Maric, instruktor za VAR tehnologiju. Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Josip Regovic/PIXSELL

Buran tjedan bio je u hrvatskom nogometu, curenje snimki iz VAR sobe uzdrmalo je cijelu nogometnu javnost. Hrvatski nogometni savez je na udaru kritika sa svih strana, a šef Sudačke komisije Bruno Marić podnio je ostavku.

Ostavku je podnio samo dan nakon što je na konferenciji za medije sat vremena branio i suce i svoj rad. “Prije svega, ja nisam branio ni suce ni svoj rad. Ja sam tamo objašnjavao određene situacije i iz kojih je bilo razvidno da suci u onom najvažnijem dijelu nisu donijeli pogrešne odluke, a ostavku sam podnio isključivo zbog prijetnji koje su prešle svaku mjeru i odlučio sam da nemam pravo ugrožavati i komfor i život i zdravlje ili sigurnost niti svoje obitelji, niti mene osobno”, izjavio je Marić u nedjelju za RTL.

Na pitanje je li netko iz HNS-a zatražio njegovu ostavku, odgovorio je: “Ja sam došao u mandatu predsjednika Šukera i dolaskom predsjednika Kustića, ja sam imao potpunu neovisnost u radu. Hrvatsko suđenje u tom razdoblju s puno sudaca u Europi, puno utakmica u Europi pokazalo je da ima potpunu samostalnost. UEFA je to prepoznala, prošle godine smo imali tri VAR suca, a sad imamo sedam. Dakle, to je jedan od dokaza, a uz to sve ove nisu mi jasne ni poruke iz Dalmacije prema predsjedniku Kustiću, budući da je on kao predsjednik napravio najviše za Dalmaciju od svih njegovih prethodnika. Dakle, taj utjecaj koji se imputira da je bio od strane Kustića na moju ostavku je deplasiran”.

U subotu je za medije rekao da je ostavku podnio zbog prijetnji, za koje kaže da su “prijetnje najgore moguće vrste”. “Ono što boli svakog čovjeka i što izaziva strah u svakom čovjeku. Ne bih htio o detaljima. Što se tiče policijske zaštite i svih onih mjera koje poduzima policija, oni koji se o tome brinu – to sam prepustio njima”, rekao je.

Snimke koje posljednjih dana “cure” u javnost, kaže, razvidno pokazuju da hrvatski suci donose točne odluke. “U VAR-u u najvećem dijelu i u najvećoj mjeri. Mi smo i kroz svoja priopćenja objavili kada je netko pogriješio u sobi za intervenciju, mi bismo to objavili. Dakle, mislim da su ove VAR snimke ustvari jako puno pomogle hrvatskim sucima kako bi prikazali njihov kvalitetan rad. A da li ima mana i da li ima pogrešaka i da li možemo biti bolji, pa naravno, mi smo još mladi s VAR-om“, smatra.

Upitan o situaciji na utakmici u Varaždin – Hajduk, kad je dosuđeno zaleđe Uremovića, a Hajdukov pogodak poništen, te izjave: “to je na serveru kod Croatela, ali nemate razloga ne vjerovati, s obzirom da je jasan dojam da se radi o zaleđu”. “Vi ste moje objašnjenje stavili uz pitanje koje sam ja dobio, izravno pitanje šta smatram o toj odluci. Ja sam rekao nemate razloga ne vjerovati da odluka nije točna. Zato što smo svi suglasni ovdje da nije uopće problem u samoj odluci je li ona točna. A kad je u pitanju da li imamo mogućnost za ponovnu snimku, da, to sam rekao da nemamo tu mogućnost, kao što smo imali neke druge snimke, mogućnost prije toga snimiti. Dakle iz VAR sobe nakon utakmice možemo snimiti jedan događaj. Mi utakmicu imamo, ali ne možemo snimiti ponovno događaj s kamerama koje bi nam dale jasan dokaz ili jasan način kako vas sudac treba u toj situaciji postupiti”, zaključio je Marić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.