Marić: Pritiscima sam se othrvao, prijetnjama se ne želim više odupirati

Autor:

04.09.2023., Zagreb - Predsjednik sudacke komisije HNS-a Bruno Maric odrzao je konferenciju za medije. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski suci ovih su dana pod velikim pritiskom zbog snimaka komunikacije s VAR-om u određenim utakmicama. Šef Sudačke komisije Bruno Marić u četvrtak je podnio ostavku koju je predsjednik HNS-a Marijan Kustić prihvatio. Razlog odlaska, potvrdio je Marić za Sportske novosti, nije curenje snimaka u javnost, već prijetnje koje su počeli dobivati on i njegova obitelj.

“Ne znam što se točno dogodilo, zbog čega je nastala tolika pompa, koja je na kraju rezultirala mojom ostavkom. Ni u snu nisam mislio da ćemo doći do toga da u javnost iscure snimke iz VAR sobe, a posebno ne da će izaći dodatno montirane na vrlo zločest način, s tendencijom da naškode samim sucima. Za mene je to čisto kazneno djelo”, rekao je Marić.

Dodao je da misli da će oni koji su to pokrenuli požaliti. “Ne zbog toga što će nastradati, nego zbog toga što se na snimkama vidi da su suci u VAR sobi i na terenu mahom donosili ispravne odluke, a i one koje su bile pogrešne bile su rezultat ljudskih pogreški. Dapače, ljudi su mogli dodatno spoznati koliko je sudački posao težak i stresan. Nas je već pratio glas da sudimo pošteno i to se na tim snimkama samo potvrdilo”, rekao je za Sportske novosti.

Upitan zašto je dao ostavku, Marić je odgovorio: “Isključivo zbog prijetnji meni i mojoj obitelji. Ne mogu izaći u javnost sa sadržajem tih prijetnji jer njima se bavi policija i sigurno će biti kaznenih prijava. U razgovoru sa svojom djecom spoznao sam da nemam više pravo dovoditi ih u neugodne situacije, da se boje”.

Dodao je da mu je “jedna kukavička osoba preko društvenih mreža slala gnjusne i prijeteće poruke”. “Tu sam kukavicu prijavio policiji, koja je potom podnijela kaznenu prijavu, ali državno odvjetništvu u Splitu je tu prijavu odbacilo. I sad taj lik ponovno piše da dolazi u Daruvar i likuje. To je za mene neshvatljivo, a neka hrvatska javnost ocijeni je li jedna takva poruka za odbaciti. Odluku sam donio nakon što mi je sin rekao da ide na izlet, ali da nikome neće reći da se preziva Marić jer da bi ga mogli napasti zbog toga kad shvate da je iz Daruvara. Pritiscima sam se othrvao, a prijetnjama se ne želim više odupirati jer prezirem takav način i on je neodrživ”, rekao je Marić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.