‘VAR-GATE’ IDE DALJE ‘Objavljujem sve što imam, skidam breme s leđa’

Autor:

28.02.2024., Zagreb - Konferencija za medije na kojoj je ispred Komisije nogometnih sudaca HNS-a govorio predsjednik Komisije Bruno Maric povodom objave audio snimki komunikacije izmedju VAR sobe i glavnog suca na utakmici NK Varazdin - HNK Hajduk.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Na Facebook stranici ‘Dnevnik nervoznog hajdukovca od rođenja’, koja je objavila puno snimki VAR komunikacije iz raznih utakmica SuperSport HNL-a, objavio je sve što ima u posjedu. Istaknuo je da “skida breme” sa svojih leđa i da ostavka Brune Marića nije dovoljna.

“Znači prvo i osnovno, ovaj tjedan sam nosio teško breme na leđima. Hvala svima koji su prepoznali trud u borbi za pošten nogomet. Pogotovo mi je drago šta su neki navijači suparničkih klubova to prepoznali. Ja nisam skidao materijale i nisam ih birao, dobio sam stick sa materijalom i jutros je došlo vrijeme da skinem breme sa svojih leđa”, napisao je.

Pojasnio je način na koji je puštao snimke, s obzirom na to da su ga optužili da sve pušta selektivno. “Nisam htio pustiti Bebeka iz Osijeka jer sam želio da to napravi netko iz oštećenog kluba. Lokalpatriote iz Rijeke imam blokirane otkad su me prije par godina vrijeđali pa nisam imao kome poslat te snimke. Manji klubovi također nisu bili opcija zbog ovisnosti o Dinamovim transferima. Evo, sad dajem cjelokupnoj javnosti cijeli materijal koji sam ja dobio od Neznanog Junaka, pa nek svatko vidi i vadi što mu paše. Iskreno, mislim da će navijači Rijeke najviše profitirati sa snimkama sa zadnje utakmice protiv Dinama, a 50% snimki nisam ni pregledao”, poručio je.

Administrator stranice žali što nema snimke “snježne Gorice”, ali ima s utakmice na kojoj je travnjak bio natopljen kiše, te smatra da su oba penala dvojbena. “Prvi jer igrač Gorice prvi udara loptu, ali je iza toga đon, a drugi jer se lopta odbija od igrača Rijeke sa manje od metar u ruku čovjeku kojemu je to prirodan položaj pri skoku. Recimo usporedio bih ga s penalom Krova u Rijeci, ali tu igrač Rijeke ipak nije dirao loptu (vidiš, tu snimku nisam ni pogleda). Moj općeniti dojam je da je sucima i na terenu i u VAR-u teško ponekad na brzinu donijeti odluku, zadnjih dana smo vidjeli nekoliko odluka gdje  i mi sami nismo svi složni što vidimo. Čak bih rekao da se ovi na terenu previše oslanjaju na VAR a ovi u VAR- u nemaju neki kriterij, jer više se ne zna šta je malo jači touch, koja je ruka kažnjiva a koja ne. Imamo 3 kršenja VAR protokola po meni, ofsajd u Varaždinu, penal na Periću u Osijeku i poništavanje faula sad protiv Rijeke. Sve drugo je kriterij… Činjenica je da u najviše problematičnih situacija sa kriterijem je sudac Čuljak, o Bebeku neću trošiti riječi, sve su rekli ljudi iz klubova kojima je VAR u Europi”, napisao je.

Istaknuo je da najviše žali što nema sljedećih situacija: okršaja Leke i Bela, hvatanje za vrat Ristovskog u Rijeci, snježna Gorica, hrvanje Uremovića i Miereza, hvatanje za vrat Livaje u Puli. “Za kraj, još jednom hvala svima, ali ako ostane samo na ostavci Marića, onda nisam napravio ništa”, piše na Facebook stranici.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.