Bijelo-plavi o stavu šest klubova: “Ne želimo biti dio igrokaza”

Autor:

03.02.2024., Opus Arena, Osijek - SuperSport prva Hrvatska nogometna liga, 21. kolo, NK Osijek - HNK Hajduk. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Davor Javorovic / Pixsell

Nakon što je šest klubova SuperSport HNL-a predvođenih Dinamom i Rijekom objavilo zajedničko priopćenje kojim se osvrnulo na aferu “VAR-GATE” koja je rezultirala odlaskom Brune Marića s pozicije predsjednika Komisije nogometnih sudaca IO HNS-a pojedinačno se oglasio i NK Osijek.

S Opus arene su između ostaloga naveli da su bili upoznati s dopisom dijela klubova SuperSport HNL-a, ali budući da su neki od potpisnika proteklih (tje)dana radili upravo stvari koje osuđuju, ne žele biti dio njihovog igrokaza.

Priopćenje Osijeka:

Nogometni klub Osijek izražava zabrinutost zbog događaja koji posljednjih dana okupiraju nogometnu javnost i bacaju neizbrisivu mrlju na hrvatski nogomet i njegove dionike. Najoštrije osuđujemo svaku nezakonitu radnju koja ima za cilj stvaranje pritiska na druge aktere te pozivamo Hrvatski nogometni savez i sve institucije da rade svoj posao kako bi zaštitili integritet hrvatskog nogometa i osigurali ravnopravnost svim sudionicima natjecanja.

I sami smo ukazivali na nedosljednosti i kršenja VAR protokola, što javnim putem, a što kroz izravnu komunikaciju s HNS-om. Mala nam je utjeha da se pritom često događalo da nam Komisija nogometnih sudaca daje za pravo kada su bodovi na terenu izgubljeni.

Upoznati smo i s audio snimkom navodne komunikacije sudaca i VAR sobe s utakmice 7. kola SuperSport HNL-a Osijek – Dinamo koja je proteklih dana puštena u javnost, a koja se razlikuje od one emitirane na konferenciji za medije Hrvatskog nogometnog saveza nakon predmetne utakmice. Stoga očekujemo od odgovornih da se javno očituju po tom pitanju.

Također, od Hrvatskog nogometnog saveza očekujemo učinkovito rješavanje aktualnih problema kako bi se osigurala ravnopravnost svim sudionicima natjecanja te sucima mir i nepristranost u donošenju odluka i korištenja VAR protokola sukladno PNI.

Zaključno, želimo naglasiti kako smo upoznati s dopisom dijela klubova SuperSport HNL-a, ali budući da su neki od potpisnika proteklih (tje)dana radili upravo stvari koje osuđuju, ne želimo biti dio tog igrokaza. S time u vezi, pozivamo sve nogometne klubove, igrače, djelatnike i službene osobe da budu svjesni odgovornosti koju imaju prema javnosti i da svojim postupcima ne narušavaju integritet hrvatskog nogometa.

NK Osijek s.d.d.

Šest klubova predvođenih Dinamom i Rijekom se zajednički oglasilo o aferi ‘VAR-GATE’: ‘Izaziva se hajka i utječe na neovisna tijela’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.