AFERA VARGATE ‘Ovo je vrlo, vrlo težak nokaut za HNS’

Autor:

28.02.2024., Zagreb - Konferencija za medije na kojoj je ispred Komisije nogometnih sudaca HNS-a govorio predsjednik Komisije Bruno Maric povodom objave audio snimki komunikacije izmedju VAR sobe i glavnog suca na utakmici NK Varazdin - HNK Hajduk.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Nikad u povijesti HNS nije bio na udaru kao ovog proljeća. Curenje sudačke komunikacije iz VAR sobe rezultiralo je ostavkom šefa Sudačke komisije Brune Marića. O tome su u Studiju 4 HRT-a pričali Edo Pezzi i Mario Zorko.

“Dogodilo se nešto što se dosad nikad nije dogodilo na ovakav način, doslovno urušavanje hrvatskog klupskog nogometa. Puno je toga dovedeno u pitanje, pa i sama završnica prvenstva”, misli Pezzi.

“U svemu tome čudi inertnost Hrvatskog nogometnog saveza, koji se postavio prilično kalkulantski, misleći da će odlaskom Brune Marića smiriti situaciju. No teško, poruka iz Splita je bila odmah da ‘riba smrdi od glave’. Ovo što se dogodilo je velika pobjeda Hajduka i potvrda da Hajduk ima apsolutno najjači PR u Hrvatskoj”, kaže.

‘VAR-GATE’ IDE DALJE ‘Objavljujem sve što imam, skidam breme s leđa’

“To i nije slučajno, jedini ima i člana uprave koji je stručnjak u tom području. Mislim da je ovo i pokrenuto iz jednog izvora, iz vodstva Hajduka, jer tjedan dana nitko ne priča o nogometu i nitko nije pričao o tome kako to da Hajduk, koji ima najskuplju momčad u povijesti, vrijednu preko 60 milijuna eura, ne može s igračem više pobijediti momčad koja ne vrijedni ni devet milijuna”. rekao je Pezzi.

Je li ostavka Marića pobjeda Hajduka?

“Nije pobjeda, nego vrlo, vrlo težak nokaut. Ako se sjećate, u HNS-u su imali hitnu noćnu sjednicu da najure Jarnija. To je izazvalo još nekakve reakcije, ali rekao bih da Hajduk ovdje nije sam“, smatra Pezzi.

“Prvo je izašla snimka s Hajdukove utakmice u Varaždinu, a onda taj famozni USB stick, koji je došao u ruke jednog čovjeka koji je to odlučio publicirati. Ovo je ozbiljan potres, ne znam kako će se Savez izvući iz ovoga”, govori.

“Nije nam ovo trebalo, dokaz je to da Sudačka organizacija nije stabilna, da šepa već 20 godina. Žao mi je Kustića, mislim da je uletio u nezgodnu stvar, u jedne škare, kad slušaš te dijaloge sudaca, to je izvan svake pameti”, kaže Pezzi.

‘VAR-GATE’ Pavasović Visković: Nije Hajduk jedini koji je u problemu. Osijek je masakriran, pogledajte Goricu…

Dinamo, Rijeka, Gorica, Varaždinm, Slaven i Lokomotiva izašli su blažim priopćenjima

“Ne samo njihovo priopćenje, i klubovi koji nisu potpisnici oglasili su se zasebno“, kaže Zorko.

“Svi imaju opravdane primjere kojima bi mogli ukazati na suđenje, ali je po meni i novi skandal da uprava Šikića želi eliminirati iz Izvršnog odbora HNS-a. A zašto? Jer je rekao istinu, a istina je da kod nas suci istjeruju pravdu na malim klubovima, u koje on ubraja Lokmotivu, na njima se bruse pravila, dok se itekako pogoduje takozvanim velikim klubovima“, rekao je.

“Rekao je i drugu veliku istinu, da se ‘nama sudi kao Hajduku ili Dinamu mi bi zamijenili mjesta na ljestvici’. Mislim da je to novi autogol HNS-a. Nogomet je u velikom problemu, ovo zahtjeva energičnu reakciju HNS-a, kao što je Čeferin reagirao kad su bogati klubovi zaprijetili izlaskom iz Lige prvaka”, zaključio je Zorko za HRT.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.