facebook.com

Mariah Carey, The Neptunes i Eurythmics postaju članovi Songwriters Hall of Fame

 

Mariah Carey, The Neptunes, Eurythmics i The Isley Brothers će biti primljeni u Kuću slavnih pjesnika (Songwriters Hall of Fame) u lipnju ove godine, piše billboard.com.

Mediji su ove glazbenike prozvali imenom ‘Class of 2020’. U njihovom društvu se još nalaze Steve Miller, Rick Nowels i William Mickey Stevenson, legenda etikete Motown.

“Vrlo sam ponosan što smo priznali neke od kulturno najvažnijih pjesnika svih vremena”, rekao je Nile Rodgers, predsjednik Songwriters Hall of Famea, dodavši kako su oni obogatili naše živote predstavljajući “različitost i zajedništvo među rodovima glazbe, etničkoj pripadnosti, spolu…”.

Podsjetimo kako je Carey na svečanosti prije dvije godine odala počast svom suradniku Jermaineu Dupriu i oduševljena je ovim priznanjem, za koje je rekla da je jedno “od najznačajnijih u njezinoj karijeri”.

Svečano događanje će se održati u New Yorku. Ove godine u izabrano društvo nisu uspjeli ući OutKast, R.E.M., Vince Gill, Mike Love, Patti Smith, Journey i Gloria Estefan.

Pjesnici mogu dobiti prvu nominaciju nakon 20 godina od izlaska njihove prve hit-pjesme.

Komentiraj