Marcell Jacobs: “Promjene su ponekad potrebne, radit ću sa atletičarima svjetske klase”

Autor:

10.09.2023., SRC Mladost, Zagreb - 73. Boris Hanzekovic memorijal - Continental Tour Gold miting. Utrka 100 m muski. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Olimpijski pobjednik na 100 metara Talijan Marcell Jacobs sada će trenirati s Amerikancem Ranom Reiderom u Jacksonvilleu (Florida, Sjedinjene Države), objavio je Talijanski atletski savez.

“Promjene su ponekad potrebne, radit ću sa atletičarima svjetske klase. Pariz 2024 će Italiji donijeti iste emocije kao u Tokiju”, rekao je Jacobs.

On je prošli tjedan objavio prekid suradnje s Paolom Camossijem, trenerom koji ga je doveo do olimpijskog naslova i europskog rekorda (9,80) 2021. u Tokiju, a zatim i do naslova svjetskog dvoranskog prvaka na 60 m 2022.

Iza talijanskog atletičara, koji u utorak slavi 29. rođendan, razočaravajuća je sezone s nekoliko ozljeda. Ispao je u polufinalu utrke na 100 metara na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti u kolovozu, ali je tamo ipak osvojio srebro u štafeti 4×100 m.

Reider je u prošlosti vodio američkog troskokaša Christiana Taylora i kanadskog sprintera Andrea de Grassea do olimpijskog zlata.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.