HINA

Maratonka Dina Levačić 3 kilometra od cilja odustala zbog dišnih problema i iscrpljenosti

Plivačica maratonka Dina Levačić nakon preplivanog 51 kilometra između Visa i Splita oko 20 sati je odustala zbog dišnih problema, iscrprljenosti i borbe sa snažnim kurentom, objavljeno je na njezinom službenom Facebook profilu.

“Nakon 51km i iscrpljenosti uslijed plivanja i borbe sa snaznim kurentom, Dina je odustala.
Hvala svima na mnogim porukama podrske. Dina vas svih voli i zahvalna vam je”, piše u objavi na Dininom profilu.

“Malo sam razočarana, trebalo mi je još tri kilometra do cilja i skoro sam vidjela Rivu, dala sam sve od sebe, ali nažalost nije bilo sreće,” rekla je Dina Levačić novinarima na Rivi.

Naglasila je kako “nije išlo” jer se nakon Brača plivajući prema splitskoj Rivi suočila s jakom morskom strujom,

“Bila sam fizički i psihički na rubu snaga, imala sam problema s disanjem radi soli i jednostavno nije išlo,” kazala je.

Priznala je kako je iznenađena i počašćena dočekom koji joj je priređen na splitskoj Rivi, a njezina majka je otkrila kako je na njenu intervenciju Dina odustala od daljnjeg plivanja.

“Ja sam bila ta koja je presudila da Dina izađe iz vode, iako ona to ne želi reći, jer se više od dva sata borila s morskom strujom koju je pokušala izbjeći, ali koja je zaista bila jaka,” rekla je Željana Levačić.

Dina je točno u četiri sata ujutro skočila je s viške rive namjeravajući doplivati do Splita oko 20 sati, a oko 18 sati uslijed snažnog kurenta više od sat vremena provela je plivjući u mjestu što se pokazalo kobnim i iscrpljujućim za plivačicu.

Prošle je godine postala prva Hrvatica koja je preplivala La Manche, a da je uspjela danas – bila bi prva osoba nakon Veljka Rogošića kojoj je to pošlo za rukom.

Komentiraj