“Maksimirske jeseni” za osobe starije životne dobi

Međunarodna manifestacija za osobe starije životne dobi, “XVI. Maksimirske jeseni” održat će se u utorak, 17. rujna u zagrebačkom parku Maksimiru.

Riječ je o tradicionalnoj sportsko-rekreacijskoj, kulturno- umjetničkoj i zdravstveno-preventivnoj manifestaciji.

Više od tisuću umirovljenika imat će priliku sudjelovati u kulturno- umjetničkom programu, a svi su pozvani da se pridruže brojnim zdravstveno- preventivnim pregledima kao što su mjerenje krvnog tlaka, pregled vida i sluha, izvijestili su iz Grada Zagreba.

Nastupiti će brojna umjetnička društva iz cijele Hrvatske, bit će tu i natjecanje u slikanju i brojne kreativne radionice te izložba likovnih uradaka nastalih u sklopu manifestacije i jutropoezije u paviljonu Jeka.

U sklopu programa umirovljenici će se moći natjecati u ribolovu, boćanju i šahu, a četiri discipline bit će organizirane i na stazi zdravlja. Za sve je sudionike tradicionalno organiziran besplatan ručak i besplatan posjet Zoološkom vrtu.

Manifestacija se realizira u suradnji i partnerstvu javnih ustanova koje djeluju na području Gradske četvrti Maksimir i Grada Zagreba. Pokrovitelj “Maksimirskih jeseni” je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Komentiraj