Luka Korlaet: “Ovaj vod star je 69 godina. Ne mogu reći da sigurno neće biti još ovakih situacija”

Autor:

06.09.2021., Zagreb - Konferencija za medije u Akademiji likovnih umjetnosti Sveucilista u Zagrebu povodom predstavljanja nove umjetnicke platforme - Artupunktura. zamjenik gradonacelnika Zagreba Luka Korlaet. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet u utorak je komentirao novo puknuće vodovodne cijevi na Trešnjevci. Korlaet je pojasnio da se u poplavljenom kompleksu nalaze Pučko otvoreno učilište, privatna ekonomska škola, sportska gimnazija, đački dom i stan domara.

Novo puknuće vodovodnog cjevovoda na zagrebačkoj Trešnjevci, promet obustavljen

“Prizemna etaža ovih prostorija je na nižoj koti od Selske ceste, zato je i poplavilo. Vatrogasci su već ispumpali glavninu vode, u prostorijama je bilo pola metra vode. Potom će Crveni križ isušivačima osušiti prostorije. Danas neće biti nastave, bit će online nastava za one koji će željeti i moći”, rekao je Korlaet za N1.

Dodao je da je Grad Zagreb ponudio smještaj za učenike iz Đačkog doma, kao i domaru čiji je dom jako poplavljen. Sannacija pogođenih zgrada, istaknuo, bit će pokrivena s police osiguranja koju Vodoopskrba i odvodnja ima potpisanu s jednim osiguravateljem.

Korlaet ističe da građani stvarno imaju razumijevanja za ovo što se događa jer znaju da je to naslijeđeno. “Ovo u Selskoj je vod star 69 godina. To je stvarno infrastruktura koja se mora zamijeniti i radi se na tome. Nažalost, ne mogu reći da sigurno neće biti još ovakih situacija. Infrastruktura je stara. Ovaj magistralni vod ide od Jadranskog mosta do predjela Sokolovac kod Svetog Duha. Napravljen je projekt zamjene tog magistralnog vrelovoda”, zaključio je zamjenik gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Podsjetimo, na zagrebačkoj Trešnjevci u utorak ujutro opet je došlo do puknuća vodovodnog cjevovoda, veća količina vode izlila se po okolnim ulicama i objektima, a promet je obustavljen.

Šef Vodoopskrbe: “Možda smo bili zločesti pa nas Bog kažnjava”

Tomislav Tomašević: “To je taj domino efekt. Šteta je veća nego prije dva dana”

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.