Novo puknuće vodovodnog cjevovoda na zagrebačkoj Trešnjevci, promet obustavljen

Na zagrebačkoj Trešnjevci u utorak ujutro opet je došlo do puknuća vodovodnog cjevovoda, veća količina vode izlila se po okolnim ulicama i objektima, a promet je obustavljen, javili su iz policije.

Vodovodna cijev puknula je jutros oko 4,50 sati na raskrižju Selske i Baštijanove.  Za sada nema ozlijeđenih osoba, materijalna šteta je neutvrđena, obustavljen je promet u zoni događaja, a sve nadležne službe postupaju, naveli su iz policije.

Iz Zagrebačkog holdinga su javili da su sve dežurne ekipe s ostalim službama na terenu kako bi sanirale puknuće. Za vrijeme trajanja radova, pojedini potrošači mogu biti bez pitke vode, a na terenu su pripravne autocisterne s vodom, kažu iz ZG Holdinga.

Šef Vodoopskrbe: “Možda smo bili zločesti pa nas Bog kažnjava”

ZET javlja kako je zbog sanacije puknuća magistralnog cjevovoda na Selskoj te puknuća cijevovoda u Baštijanovoj, autobusi na liniji 109 (Črnomerec – Dugave) prometuju izmijenjenom trasom. Od Selske ceste autobusi voze Zagorskom, Tomislavovom, Golikovom, Zagrebačkom avenijom i Selskom do odredišta. U povratku autobusi voze istom, izmijenjenom trasom.

Vodovodni cjevovod puknuo je na Trešnjevci i proteklog vikenda, u nedjelju nešto prije 6 sati. Velika količina vode izlila se po objektima, podrumima i suterenima  u Selskoj i okolnim ulicama gdje se voda u bujicama slijevala.

Luka Stanzl/PIXSELL

Radi se na sanaciji

Ekipe Voodopskrbe i odvodnje d.o.o. Zagrebačkog Holdinga u utorak ujutro odmah su izašle na teren i rade na sanaciji puknuća magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda na Selskoj cesti, na raskrižju s Baštijanovom ulicom.

Do puknuća magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda u zagrebačkom naselju Trešnjevci, na raskrižju Selske i Baštijanove došlo je jutros oko 4,50 sati.

“Ekipe Voodopskrbe i odvodnje d.o.o. odmah su izašle na teren te su započele aktivnosti za sanaciju. Radovi će se  izvoditi do potpune sanacije, a svi potrošači imaju redovnu opskrbu vodom”, naveli su jutros na internetskim stranicama Voodopskrbe i odvodnje ZG Holdinga.

Tomislav Tomašević: “To je taj domino efekt. Šteta je veća nego prije dva dana”

U slučaju obustave opskrbe vodom za pojedina područja, zbog potreba izvođenja radova, obavijest će biti postavljena na službenoj mrežnoj stranici www.vio.hr te su za navedenu mogućnost u pripravnosti i autocisterne, naveli su.

Iz zagrebačke policije ranije jutros su izvijestili da se zbog puknuća vodovodnog cjevovoda na Trešnjevci, na raskrižju Selske i Baštijanove, veća količina vode izlila  po okolnim ulicama i objektima, a promet je obustavljen.  Za sada nema ozlijeđenih osoba, materijalna šteta je neutvrđena, obustavljen je promet u zoni događaja, a sve nadležne službe postupaju, dodali su.

Luka Korlaet: “Ovaj vod star je 69 godina. Ne mogu reći da sigurno neće biti još ovakih situacija”

Komentiraj

nacional banner
nacional banner