Lloyd Scott u novom izazovu, u ronilačkom odijelu popeo se na planinske vrhunce

facebook.com

Lloyd Scott iz Velike Britanije je poznat kao veliki humanitarac, koji je svojim podvizima sakupio više milijuna funti za različite svrhe.

Ovaj put se odlučio u starom ronilačkom odijelu i punoj dodatnoj opremi popeti na najviše planinske vrhunce Velike Britanije. Projekt je nosio naziv ‘Izazov tri vrha’ (Three Peaks Challenge) i bio je vrlo dobro popraćen. Planinarski maraton je uključivao države Englesku (Scafell Pike), Škotsku (Ben Nevis) i Wales (Snowdon).

Scott je na sebi nosio odijelo teško 59 kilograma. Metalne čizme i teška kaciga su mu otežavali kretanje. Na sebi je nosio i olovo oko vrata, baš kao ronioci iz nekih prošlih vremena.  Priča kako su mu najveći problemi prilikom uspona bili slaba vidljivost, jer je nosio kacigu te kamenje i šljunak na putu, koje je morao gaziti metalnim i nezgrapnim čizmama.

Bivši vatrogasac je na kraju svoje profesionalne karijere otkrio da ima teške probleme s disanjem, ubrzo je otkriveno da boluje od leukemije i morao je na zahtjevnu operaciju. Ističe kako mu ovakvi izazovi nisu teški  jer  zna da postupa ispravno i s dobrim ciljem, a želi i  nasmijati ljude.

Godine 2004. vozio je Australijom na staromodnom modelu bicikla, godinu dana kasnije plivao je maratonsku dionicu u velikoj košari iza broda.

Komentiraj