LICE ČOVJEKA POD SUMNJOM ZA UBOJSTVO Cijeli Split traga za ovim čovjekom

Autor:

Nikola Gusić Jakić, 24-godišnji Splićanin s prebivalištem u obližnjem Strožancu, koji se sumnjiči da je u noći s četvrtka na petak ubio 23-godišnjeg Ivana Matu Blaževića, još uvijek je u bijegu. Policija traga za njim, istodobno čuvajući njegovu obiteljsku kuću, a spekulira se i da je naoružan. Nacionalu je dostavljena njegova fotografija, koju ekskluzivno objavljujemo.

Ubojstvo u lokalu Reket u Stobreču u petak oko 4 sata ujutro izazvalo je veliki bijes u Splitu: ubijeni Blažević je, naime, bio viđeniji pripadnik Torcide, a široj javnosti poznat je kao jedan od sudionika prošlogodišnjeg napada na nogometnog suca Bruna Marića.
Zbog toga je nedavno i pravomoćno osuđen, no sutkinja je zbog prijašnje neosuđivanosti zatvorsku kaznu zamijenila radom za opće dobro.

Blažević, poznatiji pod nadimkom Blato, bio je student druge godine na Pravnom fakultetu u Splitu, nije gostovao u novinskim crnim kronikama, niti bio poznat u kriminalnim krugovima, a među navijačima splitskog kluba je bio omiljen zbog svoje ekstremne privrženosti Hajduku i neumornog praćenja kluba od malih nogu.

Okolnosti njegovog ubojstva još uvijek nisu do kraja razjašnjene. U četvrtak navečer u obližnjem Stobreču slavio se zaštitnik mjesta Sveti Lovre, pa su se ondje nalazili deseci tisuća ljudi. Poznato je tek da je uboden nožem u srce i da je preminuo neposredno po dolasku u splitsku bolnicu, a navodno je imao rane i na predjelu slabina. Policija je tijekom cijelog jutra obavljala očevid, no nož kojim je izboden još uvijek nije pronađen.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)