Lewis Hamilton trebao je glumiti pilota u filmu “Top Gun: Maverick”

Lewis Hamilton, jedan od najboljih svjetskih vozača Formule 1 i sedmerostruki prvak, trebao je glumiti u filmu „Top Gun: Maverick“. Kako je rekao za magazin Vanity Fair, on je trebao biti jedan od pilota u filmu ali je u konačnici bio prisiljen odbiti tu ulogu. Naime, Hamilton je obožavatelj originalnog filma „Top Gun“ iz 1986. godine, k tome je i prijatelj Toma Cruisea, te je bio oduševljen kada je čuo da će se snimati nastavak filma.

„Kada sam čuo da drugi dio dolazi, pomislio sam ‘Moj Bože, moram ga pitati’“, izjavio je Hamilton koji je rekao Cruiseu „Nije me briga koja bi to uloga bila. Spreman sam glumiti čistača, čistit ću nešto u pozadini“. Tom Cruise se složio s njime te je rekao Hamiltonu kako će glumiti jednog od pilota. Međutim, došlo je do problema jer se snimanje filma poklapalo sa završetkom sezone Formule 1, a Hamilton je perfekcionist koji nije mogao malo voziti Formulu 1 a malo snimati film. U konačnici, morao je odbiti ulogu. Reći to Tomu Cruiseu i redatelju Josephu Kosinskom bio je za Hamiltona „najgori poziv koji sam ikada obavio“, izjavio je za Vanity Fair.

Hamilton će ipak imati priliku raditi s Kosinskim jer je Hamilton jedan od producenata slijedećeg redateljevog filma koji će se baviti Formulom 1 i u kojem glavnu ulogu ima Brad Pitt. Pitt u tom filmu, koji za sada nema naslov, glumi vozača koji se vraća iz mirovine kako bi se natjecao zajedno s novim vozačem u Formuli 1 protiv najbržih vozača današnjice. Film će se prikazati na streaming platformi Apple+. To je bio povod za druženje Hamiltona i Pitta te su obišli tvornice Formule 1 u Velikoj Britaniji gdje nastaje Mercedes.

Cruise i Hamilton su već dugo vremena dobri prijatelji. U srpnju je Cruise proslavio 60. rođendan na britanskoj utrci Formule 1 gdje je navijao za Hamiltona. „On je moj jako dobar prijatelj“, izjavio je tada Cruise za Sky Sports. Nešto kasnije, Hamilton je rekao da je Cruise jedna od najdivnijih osoba koju je ikada susreo.

U međuvremenu, film „Top Gun: Maverick“ nastavlja zarađivati milijune na kino blagajnama diljem svijeta, do sada je zaradio 1,35 milijardi dolara.

Komentiraj