Leona Popović na ‘Zlatnoj lisici’ kreće s brojem 2, za Zrinku Ljutić broj 12

Autor:

epa11060353 Zrinka Ljutic of Croatia in action during the first run of the FIS Alpine Skiing World Cup in Kranjska Gora, Slovenia, 06 January 2024.  EPA/ANTONIO BAT

EPA/ANTONIO BAT

Leona Popović je izvukla startni broj 2, a Zrinka Ljutić broj 12 za nedjeljni slalom za Svjetski kup u Kranjskoj Gori, kojim će završiti 60. izdanje “Zlatne lisice”.

Prije Leone Popović će se po stazi Podkoren 3 spustiti samo Slovakinja Petra Vlhova, a nakon naše skijašice će u elitnom razredu sedam najboljih startati redom: Njemica Lena Duerr (3), Šveđanka Sara Hector (4), Amerikanka Paula Moltzan (5), Šveđanka Anna Swenn Larsson (6) i vodeća skijašica svijeta Mikaela Shiffrin (7) koja je na subotnjem veleslalomu bila tek deveta, što joj je najlošiji plasman u ovoj sezoni.

Shiffrin ima četiri slalomske pobjede na “Zlatnoj lisici”, ali tri je ostvarila kad je utrka održana na mariborskom Pohorju. Vlhova je na “Zlatnoj lisici” u slalomu pobjeđivala dvaput, oba puta u Kranjskoj Gori.

Start prve vožnje predviđen je za 9.30 sati, a druga je na rasporedu od 12.30 sati.

Na prvih pet slaloma u ovoj sezoni Shiffrin je ostvarila tri pobjede, a dvaput je najbrža bila Vlhova. Amerikanka je sakupila 430 bodova, a Slovakinja 325. Leona Popović je osma u redoslijedu slalomašica sa 139 bodova, a Zrinka Ljutić je na 17. mjestu s 81 bodom.

U redoslijedu za Veliki kristalni globus Shiffrin ima 929 bodova, dok je na drugom mjestu Talijanka Federica Brignone sa 697. Vlhova je treća sa 622. Ljutić je na 14. poziciji s 208 bodova, dok je Popović 23., a sve je bodove osvojila u slalomu.

U kalendaru Svjetskog kupa ukupno je 11 slalomskih utrka.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.