Sjajan slalom u Leviju! Leona Popović na drugom mjestu, Zrinka Ljutić deseta

Autor:

epa10968866 Leona Popovic from Croatia smiles during the public draw for the women's slalom race at the FIS Alpine Skiing World Cup in Levi, Finland, 10 November 2023. The slalom race takes place on 11 and 12 November 2023  EPA/KIMMO BRANDT

EPA/KIMMO BRANDT

Hrvatska skijašica Leona Popović osvojila je drugo mjesto na drugom slalomu sezone Svjetskog kupa u finskom Leviju, dok je Zrinka Ljutić završila kao deseta.

Popović je ostvarila drugo postolje u karijeri nakon što je u zadnjoj utrci prošle sezone u andorskom Soldeu također bila druga. Mrkopljanka je nakon prve vožnje bila peta, ali je u drugom laufu bila brža, te je nakraju zaostala samo malih 18 stotinki za najboljom skijašicom današnjice Amerikanke Mikaele Shiffrin. Treća je bila Nijemica Lena Duerr (+30), dok je slovačka skijašica Petra Vlhova, koja je vodila nakon prve vožnje, u drugoj utrci “haklala” vrata.

Zrinka Ljutić je bila deseta s zaostatkom od 1.45 sekundi, te je ostvarila još jedan Top10 plasman. U jučerašnjem slalomu Ljutić je bila deveta, a Popović deseta, dok je pobijedila Vlhova.

U poretku slaloma Popović je treća s 105 bodova, a Ljutić deseta s 55 bodova, dok je u ukupnom poretku Popović peta, a Ljutić jedanaesta.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.