HINA/ Damir SENČAR

Lažni policajci oštetili troje Zagrepčana za 68 tisuća kuna

Zagrebačka je policija u četvrtak izvijestila o uhičenju četiri osumnjičenika, zbog sumnje da su počinili teške krađe, predstavljajući se kao policijski službenici.

“Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 27-godišnjak i 25-godišnjak, 21. veljače 2017. oko 11.30 sati, parkirali osobni automobil renault twingo varaždinskih registracijskih oznaka u blizinu Ulice Aerodrom Borongaj te se oštećenom 81-godišnjaku lažno predstavili kao policijski službenici i otuđili mu oko 52.000 kuna.

Drugu tešku krađu 24. kolovoza 2017. oko 11 sati počinio je 27-godišnjak u Omiškoj ulici, kada se oštećenoj 74-godišnjakinji lažno predstavio kao policijski službenik te je tražio novac na uvid i otuđio oko 19.000 kuna.

Treću tešku krađu počinila su trojica osumnjičenika (40,36,27) 10. listopada 2017. oko 13.40 sati, kada su se osobnim automobilom fiat uno krapinskih registracijskih oznaka dovezli u Ulicu Kostanjek, gdje se 36-godišnjak oštećenoj 76-godišnjakinji lažno predstavio kao policijski službenik i otuđio joj oko 97.000 kuna, dok su ga druga dvojica osumnjičenih čekala u autu. Ukupno nastala materijalna šteta iznosi oko 168.000 kuna. Osumnjičeni su nakon kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto je posebno izvješće”, navodi se u policijskom priopćenju.

Zagrebačka policija upozorila je građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba.

Policija također poziva građane da joj odmah prijave ako zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili im se kaže da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata.

Komentiraj