Lamborghini slavi 60. rođendan proslava diljem svijeta

Autor:

Lamborghini

Prije 60 godina, na području koje je u prvom planu imalo poljoprivredu, započela je izgradnja tvornice Automobili Lamborghini

Lamborghini je osnovan 6. svibnja 1963., to je ujedno bio san Ferruccia Lamborghinija da postane proizvođač sportskih automobila, industrije kojom je tada dominiralo samo nekoliko marki. Od samog početka, osnivač i njegovi vrlo mladi inženjeri pokazali su strast za inovacijama i želju da poremete dogme svijeta sportskih automobila, koji su bili istinski revolucionarni i doveli su do radikalne revolucije.

Ove vrijednosti, koje i danas čine kamen temeljac tvrtke, dovele bi do rođenja legendarnih automobila kao što je Lamborghini Miura, automobil koji je skovao izraz “superautomobil” i koji je od tada nadahnuo cijelu automobilsku industriju svojim duhom i stilom . Tijekom godina, Automobili Lamborghini nastavio se razvijati, stvarajući ikone jedinstvenog stila, tehnologije i performansi, nadahnjujući čitave generacije i milijune ljudi dijeleći svoj DNK i vrijednosti na kojima je utemeljen.

Povodom svoje 60. obljetnice, Automobili Lamborghini organizira niz događaja diljem svijeta, svaki jedinstven, ali svi privlače kupce i njihove Lamborghinije; službeni Lamborghini klubovi; te zastupstva i obožavatelji diljem svijeta. Proslava 60. obljetnice započela je 19. siječnja otvaranjem preuređenog Lamborghini muzeja u Sant’Agata Bolognese, smještenog u izvornim tvorničkim krugovima. Muzej je posebno za proslavu obnovljen i preuređen izložbom pod nazivom Budućnost je počela 1963. godine.

Foto: Lamborghini

Proslave diljem svijeta.

Lamborghini Day Japan – 60. obljetnica, koji će se održati 23. veljače u Suzuki – Japan, prvi je međunarodni događaj kojim će započeti proslave. Stotine entuzijasta i kolekcionara okupit će se na jednom od najznačajnijih tržišta za tvrtku Sant’Agata Bolognese. U Ujedinjenom Kraljevstvu, Silverstone Circuit bit će mjesto održavanja Lamborghini Day UK 29. travnja kako bi se proslavila 60. godišnjica tvrtke, a očekuje se da će prisustvovati preko 300 vlasnika Lamborghinija.

Sljedeći važan događaj bit će turneja 60° Anniversario Giro u Italiji koja će završiti 28. svibnja na glavnom trgu u Bologni s Concorsom na Piazzi: concours d’elegance i svečana zabava otvorena za javnost, na kojoj će stotine Lamborghinija , kolekcionari i obožavatelji iz cijelog svijeta okupit će se kako bi proslavili slavnu povijest marke.

U Sjedinjenim Američkim Državama, najvažnijem tržištu za Automobili Lamborghini, ovo ljeto je na rasporedu “60th Anniversary Giro”. U listopadu će staza Vallelunga u Rimu ugostiti prvi Lamborghini Festival. U ovom velikom događaju, organiziranom po prvi put i otvorenom za sve obožavatelje, Kuća Sant’Agata Bolognese slavit će marku i njene automobile orijentirane na stazu.

Zatim će se u studenom na stazi Vallelunga u Rimu održati veliko finale Super Trofeo Lamborghini, prvenstva jedne marke rezerviranog za trkaće automobile Huracán Super Trofeo EVO2, koje okuplja automobile s tri kontinenta. Službeni Lamborghini klubovi diljem svijeta, sada prisutni u 24 zemlje s više od 1600 članova, također planiraju turneje i događaje u povodu obljetnice u svojim zemljama, kao i niz turneja u Italiji s konačnim odredištem u sjedištu Lamborghinija u Sant’u. Agata Bolognese.

OZNAKE: Lamborghini, Miura

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.