Lamborghini najavio povratak legendarnog modela Countach

Autor:

Pixabay

“Ostvarujemo snove. To smo učinili s klasičnim Countachom 1970-ih godina. Sada to radimo opet. Dolazi novi Lamborghini Countach”, objavio je početkom ovog tjedna Lamborghini na svom Twitter profilu.

Tako se pet desetljeća nakon što je svijetu predstavljen LP500 prototip, na Sajmu automobila u Ženevi 1971. godine, vraća ovaj legendarni model. No, povratak poznatog imena nije u skladu s Lamborghinijevom tradicijom jer kompanija za svaki novi model bira novo ime.

Sam video na Twitteru ne otkriva previše – vidi se samo dječak koji postavlja poster starog Countacha na zid dok narator izgovara: “Šta vidite? Novu fotografiju spremnu da se postavi na zid ili novo rođenje sna?”. na kraju videa je bijeli automobil, a narator nnajavljuje ‘oživljavanje imena Countach’.

Lamborghini je objavio i jednu teaser fotografiju koja prikazuje novi Countach pod plahtom. Na Instagramu je otkriveno da će model nositi puno ime Countach LPI 800-4, što sugerira da se radi o produkcijskom modelu, a ne konceptu.

LPI (Longitudinale Posteriore Ibrido) oznaka govori da se radi o hibridnom pogonom, a korištena je i za hibridni koncept Asterion iz 2014. godine. Očekuje se da će novi Countach biti proizveden u ograničenom broju primjeraka.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.