Hina

KUJUNDŽIĆ ‘Bolnice neće ostati bez lijekova’

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u utorak u Osijeku kako hrvatske bolnice unatoč dugovima prema veledrogerijama sigurno neće ostati bez lijekova, a da će se s Ministarstvom financija pokušati postići dogovor o sukcesivnim mjesečnim uplatama veledrogerijama, kako bi se taj dug postupno smanjio.

Nakon potpisivanja ugovora o funkcionalnom spajanju osječke i našičke bolnice, na pitanje novinara kako će se riješiti problem dugova prema veledrogerijma te hoće li bolnice zbog toga ostati bez lijekova, Kujundžić je ustvrdio kako “bolnice sigurno neće ostati bez lijekova” te da je o tome “postignut dogovor s veledrogerijama”.

Dug je nažalost velik, na kraju 2016. godine bio je jednak dugu iz 2015. godine, a sada je dug bolnica prema veledrogerijama oko 2,8 milijardi kuna, rekao je Kujundžić. “U petak sam o tome razgovarao s premijerom Andrejom Plenkovićem i ovih dana razgovarat ćemo s ministrom financija, kako bismo sukcesivno, na mjesečnoj razini, pokušavali uplatiti određene iznose, mimo redovitih iznosa, koje uplaćuju bolnice, kako bi se taj dug postupno smanjivao”, poručio je ministar.

Na pitanje koja će se zgrada kandidirati za sjedište Europske agencije za lijekove, Kujundžić je kazao kako su u Ministarstvu imali u vidu Osijek, Rijeku i Split, ali, s obzirom na kriterije koji se traže, jedino je Zagreb ispunjavao sve uvjete i ima šansu dobiti to mjesto.

U Zagrebu imamo zgradu od 32 tisuće kvadratnih metara na Zagrebačkoj Aveniji. Hrvatska je napravila vrlo ozbiljnu aplikaciju, vrlo ozbiljno lobiramo, i osobno sam više puta razgovarao s nekoliko ministara, među kojima i s njemačkim ministrom, dodao je Kujundžić.

Komentiraj