Naslovnica Vijesti Hrvatska KREŠO BELJAK: ‘Ova vlada malo ili nikako ne radi na reformama, premijer...

KREŠO BELJAK: ‘Ova vlada malo ili nikako ne radi na reformama, premijer nema politički legitimitet’

Krešo Beljak, novi predsjednik HSS-a, govorio je o tome zašto je skeptičan prema opstanku Domoljubne koalicije te može li HSS opet postati respektabilna stranka.

“HSS nije isključivo poljoprivredna stranka, mi smo pozvani da se borimo za interes ruralnog područja Hrvatske i pandan smo građanskim strankama. ‘Bez jakog sela nema jakog grada, ni jake države. Državu treba decentralizirati, društvo demokratizirati i to je sve što će HSS ponuditi u narednom razdoblju”, rekao je Beljak za HRT, gdje je gostovao u emisiji Nedjeljom u dva.

Kao 28-godišnjak, uhvaćen je u provalama auta na parkiralištu. Pomoću kovanice od 50 lipa i pod utjecajem alkohola zajedno sa svojim društvom otvorili su tridesetak automobila. Za to je kažnjen s osam mjeseci uvjetne kazne, a na to sve je kazao kako se radlo o gluposti koje nije bio svjestan, jer je bio u krivo vrijeme u krivom društvu.

“To nije preveliki krimen u mom životu i od tad sam počeo birati društvo”, rekao je te dodao : “Nisam kriminalac i nisam nikad radio štetu drugome, a kad bi se dogodila tuča uglavnom sam bježao.”

Komentiraj