Krenuo val povratka ruskih i bjeloruskih sportaša. Međunarodna stolnoteniska federacija dopustila njihove međunarodne nastupe

Međunarodna stolnoteniska federacija (ITTF) dopustila je povratak ruskih i bjeloruskih igrača na međunarodna natjecanja, objavio je ITTF.

ITTF je objavio kako se ruski i bjeloruski stolnotenisači mogu vratiti natjecanjima “pod strogim uvjetima neutralnosti”, ali ih ipak neće biti na Svjetskom prvenstvu u svibnju nakon što su propustili kvalifikacije.

“ITTF ponavlja svoj poziv na mir i nedvosmisleno osuđuje rat u Ukrajini. Solidarizira se s narodom Ukrajine i nastavit će podupirati ukrajinsku stolnotenisku zajednicu, ulažući najveće napore kako bi osigurao da svi ukrajinski igrači mogu sudjelovati u stolnoteniskim, parastolnoteniskim i juniorskim događajima diljem svijeta,” poručio je ITTF.

Svoju odluku su opravdali primjerom “ping pong diplomacije”, kada su američki stolnotenisači putovali u Kinu 1971. godine kako bi igrali seriju revijalnih mečeva, koji su pomogli da se odnosi dvije zemlje odmrznu tijekom Hladnog rata.

“Stoni tenis ima dugu povijest zbližavanja ljudi čak i kada su političke veze bile slabe,” dodaje se.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner