KRAJ SPEKULACIJAMA! Penava jasno i glasno progovorio o mogućoj koaliciji s HDZ-om

Autor:

15.02.2024., Zagreb - Na konferenciji za medije Domovinskog pokreta odrzanoj u Saboru o aktualnim temama govorio je Ivan Penava.
 Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava komentirao je u petak parlamentarne izbore i moguću koaliciju s HDZ-om.

Penava se osvrnuo na to što Domovinski pokret neće koalirati s Mostom. “Propuštamo veliku izglednu priliku.”

“Domovinskom pokretu je u interesu graditi priču. Pokušajte se sjetiti koliko puta smo prozvani u javnosti, upravo od Mosta, suverenista, da smo Rusi, HDZ-ovi, kriminalci, da smo na daljinski, da se raspadamo… Nikad niste čuli ni jednu otrovnu strelicu prema mostu. Nikad niste čuli, primjerice, da je Mostov ministar Slaven Dobrović član Domovinskog pokreta, nikada niste čuli da je jedan od vodećih PR-ovaca Mosta član Domovinskog pokreta…”, rekao je za N1.

Penava kaže da nikada nije isticao te informacije upravo iz razloga jer mu je interes graditi priču.

“Oni zanemaruju cjelokupnu sliku, interes države i naših birača koji su jasno su rekli i jedni i drugi da trebamo ići skupa.”

Nema dogovora s HDZ-om

“Ako je ikome u ovoj državi išta jasno znaju da Penava i Pupovac nikada neće ići skupa. Tko može zamisliti mene, Čipeta, Tomu Josića, Marija Radića, bilo koga od nas iz Vukovara da idemo SDSS-om.”

S ovakvim HDZ-om ne postoje šanse za koaliciju, naglašava Penava.

“S ovako koruptivnim HDZ-om koji zanemaruje da imamo demografsku katastrofu u Hrvatskoj, HDZ koji je obrisao Hrvatsku granicu, za koju se ginulo, preko koje prelaze migranti kad se god sjete”

Čak su i neki ljevičari bliži Domovinskom pokretu nego što je to Plenković, tvrdi Penava.

“Ima ljevičara koji vole Hrvatsku, koji osjećaju Hrvatsku, imaju drugi pogled na nju, ali oni su puno bliži meni i Domovinskom pokretu, nego što je Andrej Plenković koji je slugan Bruxellesa.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Marijan

prije 1 mjesec

Definitivno Oni idu sa HDZ om jer su uglavnom izvorno Oni dio HDZ a.