Sačić nije štedio Domovinski pokret, optužio ih za podjelu na desnici: ‘Oni su u šizofrenom stanju’

Autor:

17.01.2024., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru o uvodjenju vojnog roka govorio je Zeljko Sacic.
 Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić komentirao je u subotu aktualna događanja.

Komentirao je maratonsku saborsku raspravu koja je bila žestoka i na kojoj su se izmijenile razne teške riječi.

“Vlada je posljednjih godina za nas učinila niz krivih poteza – od migranata, Istanbulske konvencije, demografskog sloma, poljoprivrede… Nemamo što čekati, neka narod odluči, ali ovo što je ljevičarski savez na Trgu svetog Marka priredio, to osuđujemo, zgražavamo se nad tonom, sadržajem, protunarodnim pristupom jer su blatili temelje države. Ne znam kako je stari lisac Vidović zalutao tamo. Otklizali su radikalno lijevo, komunistički… To klasičnog konzervativnog hrvatskog čovjeka ne interesira”, rekao je za N1.

Oni jesu za raspuštanju Sabora, istaknuo je, a govoreći o Domovinskom pokretu naglasio je:

“Oni su u šizofrenom stanju. Sad bi htjeli razgovarati ili to hoće plasirati kroz svoje emisije, a s druge strane pljuju nas i blate gdje god stignu. Pa gdje tu ima logike? Želiš s nekim graditi partnerstvo, a onda ideš sebično, izolirano, a nas želiš ocrnjeti. Volio bih partnerstva i neke vanparlamentarne stranke. HSP je sad dobra priča, sve je to konzervativno desno političko krilo.”

Ljevica se raslojila na SDP i Možemo na jednoj strani, Socijaldemokrate i HSS na drugoj, a što je s desnicom? Također djeluje da je na jednoj strani Domovinski pokret, a na drugoj Most i Hrvatski suverenisti. Sačić je užasnut podjelom na desnici, a za sve krivi DP:

“To je strašno. Ljudi ne mogu razumjeti da se mi ne možemo dogovoriti, ali tu ima ljudska razina kad te netko omalovažava, vrijeđa… Svu krivnju za taj rascjep stavljam sad na Domovinski pokret, oni imaju medijsku moć, a blate nas i kleveću gdje god stignu. Saveznik nam je jedino hrvatski narod.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.