KOZLEVAC: “Upozoravamo tržne centre da provode propisane mjere, ovo im je ukor pred isključenje”

Stožer civilne zaštite Istarske županije pooštrio je mjere u borbi protiv širenja epidemije koronavirusa.

Načelnik Stožera Dino Kozlevac kazao je da je u nedjelju organizirana karantena za vozače. Vozači se organiziraju kako promet robe ne bi do kraja bio prekinut.

“Pratimo provođenje mjera. Danas smo o tome raspravljali. Mjere su već jako restriktivne, velika većina građana ih se pridržava. Nažalost, pusti gradovi je jedna od kvalitetnih mjera gdje se zaustavlja širenje virusa”, rekao je Kozlevac i poručio da su uočeni novi problemi.

“Upozoravamo sve tržne centre, a to je javna opomena ili ukor pred isključenje, da provedu u potpunosti sve mjere koje su im propisane. To vrijedi za ove koji rade do 18 sati. Neki su te mjere poduzeli djelomično, neki samo u tragovima. Morat ćemo ići u nepopularnu mjeru ograničavanja rada. Treba spriječiti okupljanje većeg broja ljudi na jednom mjestu”, naglasio je Kozlevac.

Opomenuo je građane koji i dalje šetaju i nalaze se na otvorenom da to više ne čine. Apelirao je na građane da sva putovanja koja nisu nužna – odlože. “Sve će biti vremena, izdržimo. Prošlo je četiri dana od uvođenja mjera pa ćemo možda i prije 14. travnja biti u prilici sagledati mjere”, zaključio je Kozlevac.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, nema novih oboljelih od koronavirusa, a čekaju se rezultati još devet uzoraka.

Komentiraj