Koronavirus probio odjel hematologije na Rebru. U tjedan dana 15 zaraženih hematoloških pacijenata

Na Odjelu hematologije KBC-a Zagreb, gdje se liječe teško bolesni pacijenti, prošlog tjedna dogodio se proboj koronavirusa, donosi RTL.hr.

“U razdoblju od 18.1 do 24.1. na Zavodu za hematologiju COVID-19 infekcija dijagnosticirana u 15 hospitaliziranih bolesnika”, potvrdili su RTL-u iz KBC-a Zagreb.

Zasad nema detaljnih odgovora kakvo je trenutačno stanje zaraženih pacijenata i planira li se njihovo prebacivanje u KB Dubravu.

Jedan od članova obitelji zaraženog pacijenta rekao je da je situacija ozbiljna.

“Ovo što se dogodilo je strašno. Sestre su trčale na sve strane. Dolazili su u odijelima s nekim plinom na odjele, čistili hodnike. Pacijent mi je javio da se boji, da nije slučajno došao Covid na odjel hematologije”, kazao je anonimno za RTL.hr član obitelji jednog od zaraženih pacijenata.

Covid odjel u podrumu

Pacijentu je osoblje jednu noć priznalo, da im se čini da se na odjelu pojavio Covid, tvrdi sugovornik.

“Taj dan kad mu je potvrđena korona, tu večer mi javlja da je došla doktorica kod njega i rekla mu ovim riječima: ‘Korona je ušla na Odjel hematologije i zasad imamo više od 30 pacijenata koji su zaraženi i ta brojka raste”, rekao je član obitelji zaraženog.

Pacijentu su rekli da će ići u podrum i ležati na hitno sastavljenom Covid odjelu. Kaže da nije bilo govora o prebacivanju u Covid bolnicu, KB Dubravu.

Službeni odgovor KBC-a da na Zavodu za hematologiju ima samo 15 zaraženih nije istinit, rekao je anonimni izvor za RTL.

Tvrdi da je zaraženo dvostruko više ljudi, 30 pacijenata, iako bolnica iznosi drugu brojku.

“To je sramota, da hematološki pacijent dobije Covid u bolnici. Oni su toliko imunokompromitirani da su njihovi životi ionako ugroženi. I način na koji sebe opravdavaju je glupost. Govore pacijentima da su oni donijeli Covid. Valjda ga toliko ima, da ni sami ne mogu pratiti tko je pozitivan, a tko negativan”, ogorčen je član obitelji zaraženog pacijenta, čiji je identitet poznat RTL.hr-u.

Komentiraj