KORONA PARTY: Unatoč zabrani Hrvat organizirao putovanje bogatašima i ponudio mito francuskim policajcima

Privatni avion s bogatim turistima iz Londona poslan je natrag u Veliku Britaniju nakon što je skupina sletila u Francusku i pokušala helikopterom doći do iznajmljene vile u Cannesu. Očito su smatrali da za njih ne vrijedi zabrana putovanja zbog koronavirusa. U avionu je bilo sedmero muškaraca u 40-im godinama i troje mlađih ženskih osoba u 20-tim.

Prema navodima Daily Maila radi se o poslovnom zrakoplovu koji stoji oko pet milijuna funti, a da stvar bude još zanimljivija, organizator putovanja je hrvatski državljanin koji radi u britanskoj agenciji za bankarstvo i nekretnine. On je bio zadužen za rezervaciju zrakoplova i helikoptera kojim su se bogati klijenti trebali iz Marseillea prebaciti do iznajmljene vile u Cannesu.

Policija ih je u nakani zaustavila,  a prilikom razgovora s policajcima hrvatski poslovni čovjek ponudio im je  gotovinu rekavši: “Imam novca, hajde da razgovaramo”, rekao je policijski izvor.  Dodao je da je  Hrvat “platio za sve”, uključujući vilu i avion,  a usto organizator je policiji rekao da “svi idu u vilu u koju će se zaključati pa neće biti problema.”

“Očito se radilo o ‘ rekreativnom’ putovanju kakvo je u okviru propisanih mjera  strogo zabranjeno”, naveo je policijski izvor dodajući: “‘Planirali su doći i dobro se provesti na Rivijeri unatoč epidemiji kronavirusa”. 

Jedine izrečene kazne bile su trojici pilota francuskog helikoptera jer društvo tehnički nije ušlo u   Francusku budući su ih zadržali u avionu dok su trajali razgovori s policijom.

 

Komentiraj