Korejski tjedan od 2. do 6. svibnja u Zagrebu

HINA/ Damir SENÈAR /ds

Korejski tjedan 2017., koji u povodu 25. godišnjice obilježavanja diplomatskih odnosa između Koreje i Hrvatske od 2. do 6. svibnja organizira Veleposlanstvo Republike Koreje, otvorit će festival korejske hrane, nakon kojega slijede glasovirski recital, nastupi street dancera te natjecanje u K-pop plesu i pjesmi.

Festival hrane održat će se u utorak, 2. svibnja u hotelu Esplanade, a izvorne okuse korejske kraljevske kuhinje predstavit će kuharski majstori sa Sveučilišta Gyeongju, poznatog po specijalizaciji za turizam i kulinarstvo, priopćeno je iz veleposlanstva.

Kuharski majstori će u srijedu, 3. svibnja od 12 do 15 sati u korejskom restoranu Cro.K održati radionicu za javnost na kojoj će polaznici naučiti kako se pripravljaju korejska jela. Među ostalim, moći će naučiti kako pripremiti najpoznatije korejsko jelo kimchi.

Istoga dana, u 20 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog glasovirski recital održat će jedna od najboljih korejskih pijanistica Hyoung-kyu Kim koja će tom prigodom izvoditi remek-djela Beethovena, Schumanna, Chopina i Isang Yuna, svjetski poznatog glazbenika rođenog u Koreji, dodaje se u priopćenju.

Korejski tjedan 2017. kulminirat će 6. svibnja kad će se u Tvornici kulture, s početkom u 18 sati, održati Dance Connection – Plesna veza. Street danceri iz Koreje i Hrvatske zajedno će izvoditi plesne figure poppinga, lockinga i break dancea, simbolizirajući tako bliskije buduće odnose dviju zemalja, a hrvatski ljubitelji K-pop glazbe će se kroz pjesmu i ples natjecati za veleposlanikovu nagradu.

Ova različita kulturna događanja u sklopu obilježavanja 25. godišnjice diplomatskih odnosa približit će Koreju i korejsku kulturu Hrvatskoj, te preko velike zemljopisne udaljenosti približiti dva naroda, ističe se u priopćenju Veleposlanstva Republike Koreje u Zagrebu.

Komentiraj