Koprivnica: 13. Renesansni festival ruši rekorde posjećenosti

Središnji događaj jednog od najvećih kontinentalnih turističkih manifestacija, 13. Renesansnog festivala, bila je velika povorka kostimiranih sudionika koja je u subotu u podne prošla ulicama Koprivnice, a Festival je samo tijekom protekla dva dana posjetilo rekordnih desetak tisuća gostiju.

“U četvrtak i petak srušili smo rekorde posjećenosti. Nadamo se da ćemo, ako nas vrijeme posluži, i tijekom vikenda, kad se na koprivničkim bedemima odvija glavnina programa, srušiti i sve preostale rekorde”, kazao je novinarima gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuvši da Renesansni festival već nekoliko godina nosi titulu Top događanja u Republici Hrvatskoj.

Direktor Turističke zajednice Koprivnice Renato Labazan izrazio je zadovoljstvo početkom ovogodišnjeg Festivala koji traje od 22. do 25. kolovoza.

“U četvrtak i petak Festival je obišlo više od 10.000 ljudi što je respektabilna brojka za jedna takav događaj u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Bilježimo posjetitelje iz Brazila, Velike Britanije, Amerike i drugih zemalja”, istaknuo je.

Labazan je kazao i kako je tema ovogodišnjeg festivala tortura, a ona, pokazalo se, okuplja veliki broj znatiželjnika.

“Temu smo željeli prikazati na edukativan način. Nažalost, tortura nije isključivo dio naše povijest, ona je i dio sadašnjosti. Ipak, mi se ovdje bavimo torturom kakva je bila viđena u 15. i 16. stoljeću, u vremenima inkvizicije”, naglasio je Labazan i pozvao građane da tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana posjete koprivničke bedeme, mjesto na kojem se odvija Renesansni festival.

Komentiraj