Dusko Marusic/PIXSELL

Komšić u ‘službenom posjetu’ Zagrebu, nije poznato kod koga

Novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić u utorak je otputovao u službeni posjet Zagrebu, potvrdio je glavni tajnik Demokratske fronte Zlatko Miletić, prenosi Klix.

O detaljima posjete Miletić nije želio govoriti, ali je novinarima potvrdio da je Komšić otputovao u službeni posjet. “Može se reći da je posjeta službena”, rekao je Miletić dodajući kako će detalji posjete biti poznati u sljedećim danima.

Nejasno je kod koga u Hrvatsku dolazi Komšić, odnosno tko ga je pozvao u ‘službeni posjet’, a za N1 su iz stranke rekli kako su te informacije tajne. “Ne možemo reći zbog čega i s kim će se naći. Došao je kao novoizabrani, neinaugurirani član predsjedništva te kao predsjednik stranke”, rekao je Adnan Lukač iz DF-a. Lukač je dodao i da Komšić radi na normalizaciji odnosa s Hrvatskom

Komšić se danas oglasio priopćenjem za javnost u kojem je pouzvao predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović i premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH dođu u službenu posjetu BiH.

“S obzirom na to da predsjednica i premijer Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i Andrej Plenković kontinuirano izražavaju zabrinutost zbog stanja u BiH i da pred međunarodnim govornicama tematiziraju društvene i političke prilike u našoj državi, pozivam ih da odmah nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH dođu u službenu posjetu Sarajevu, odnosno Predsjedništvu BiH”, poručio je Komšić.

Komentiraj