Petar Glebov/PIXSELL

„Komadina i Bernardić priželjkuju da SDP-u bude što gore“

 

„Ivan Vlahović izbačen je iz SDP-a po članku 18. Statuta stranke i taj je postupak pokrenut puno prije nego što su održani izbori za predsjednika stranke“, izjavio je za Nacional predsjednik SDP-a Požeško-slavonske županije i član Predsjedništva stranke Zdravko Ronko. Vlahovićevo izbacivanje protumačeno je kao osveta vodstva SDP-a jer je na izborima za predsjednika stranke podržavao Zlatka Komadinu te je navodno bio i šef njegova stožera u Požegi. Njegovo izbacivanje izazvalo je niz reakcija, a šef zagrebačkog SDP-a na Facebooku je napisao da su Vlahovićevim izbacivanjem počele čistke u SDP-u. „Izbačen šef Komadinina stožera u Požegi. Vodstvo SDP-a Požege nakon svog potopa na izborima za mjesne odbore, HDZ-HSU 141:SDP 57 vijećnika, našlo krivca, šef stožera Zlatka Komadine, Ivan Vlahović! Bravo drugovi!“ napisao je Bernardić, a sličan stav zauzeo je i Zlatko Komadina koji je napisao da je sramotno ponašanje SDP-a u Požegi. Međutim, Zdravko Ronko ne slaže se sa svojim stranačkim kolegama i tvrdi da u SDP-u nema revanšizma.

„Koliko god Bernardić i Komadina priželjkivali da u stranci bude što gore pa da njima bude bolje, moram ih razočarati i reći im da u SDP-u nema revanšizma. Žao mi je što su krajnje neodgovorno i neutemeljeno upotrijebili grube riječi. Očito je da su to učinili s namjerom da izmisle aferu koja uopće ne postoji te su tako napravili štetu SDP-u“, izjavio je za Nacional Ronko, još jednom napomenuvši da je Vlahović izbačen po članku 18. Statuta SDP-a po kojem se iz stranke može isključiti svaki član zbog težeg oblika povrede Statuta kojim je nanesena znatna šteta stranci.

„Žao mi je što je gospodin Vlahović po tom članku Statuta imao pravo odabrati bilo kojeg člana SDP-a iz Požege za potporu, ali je on izabrao jednog člana čiji rad također vapi za stranačkim postupkom. To što nije odabrao nikoga od 20 članova Gradskog odbora iz Požege ili jednog od 500 članova požeškog SDP-a, govori da je Vlahović potpuno izgubio njihovo povjerenje“, rekao je Ronko otkrivši nam da su mnogi članovi SDP-a u Požegi prvi put saznali da je Vlahović bio šef požeškog stožera Zlatka Komadine kada je to u subotu na Facebooku napisao Davor Bernardić. „Znali smo da Vlahović iz mraka lobira za Komadinu, ali da je bio šef njegova stožera prvi put smo saznali od Davora Bernardića 30. travnja“, zaključio je Ronko.

Komentiraj