Press/Klub Močvara

Kod njih nema štrajka: zelena Močvara ima Školu održivosti

Zelena akcija i klub Močvara vas 19. listopada pozivaju na cjelodnevno druženje učenika i učenica, profesora i profesorica iz zagrebačke Klasične gimnazije i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, koje sudjeluju u projektu “Škole održivosti” .

Cilj projekta jest poticati mlade da postaju aktivniji građani, da se razvijaju i uče te da odlučuju i zahtijevaju održivost i pravednost u svim aspektima društva, ekonomije i okoliša. Uz pomoć jednih  drugima, svojih profesora i mentora Zelene akcije i Močvare učenici će u sljedeće dvije godine samostalno razvijati vlastite ideje, kritički i kreativno promišljati i djelovati za održivije društvo.

Prvi dio programa bit će interan i rezerviran za njihovo upoznavanje i razmjene ideja, nakon čega slijedi film “Koga je briga” koji je otvoren za javnost i  prikazati će pregršt dobrih i izvedivih poduzetničkih ideja koje donose rješenja s  pozitivnim utjecajem na lokalnu zajednicu, kao i na društvo u globalu, a ne služe samo stvaranju profita. U sklopu programa možete pogledati i izložbu učeničkih radova, koja će biti otvorena do početka glazbenog programa.

Ulaz je besplatan.

Raspored:

14:30 – 16:00 Obrazovanjem do škola održivosti (interni program za učenike)
16:15 – 17:45 Film “Koga je briga?” – otvoreno za javnost
18:00 – 20:00 Izložba radova učenika triju škola
20:00 Koncert: Two By Two, Cassia, Them Moose Rush, Kandžija i Gole Žene
+ afterparty by Neügodna Kollektiv

Press/Klub Močvara

Komentiraj