“Klasični” Nadal nakon fizičkih problema i velike borbe ušao u polufinale Australian Opena

Otprilike dva mjeseca nakon što je, zbog ozljede stopala i operacije pod velikim znakom pitanja bila mogućnost da će se vratiti turnirima, Rafael Nadal ušao u polufinale Australian Opena. I to kako, nakon 6-3, 6-3, 4-6, 3-6, 6-3 pobjede nad Denisom Shapovalovim, meča koji je trajao četiri sata i 10 minuta i četvrtog seta u kojem je tražio pomoć fizioterapeuta zbog problema sa želucem. Bio je to klasični Rafael Nadal: velika borba, fizički problemi na granici odustajanja, i onda – pobjeda. Usput jedna zanimljivost, ulaskom Nadala među četiri ovo je 70. polufinale Grand Slama od zadnjih 71 na kojem je igrao barem jedan igrač iz velikog trija!

„Nisam se dobro osjećao, mučio me želudac pa sam tražio od fizioterapeute da mi nekako pomognu. Sve su provjerili, čak i tlak, sve je bilo OK. Dali su mi neke tablete. Jesu li pomogle? Tako-tako“, rekao je Nadal nakon meča.

Španjolca u polufinalu čeka pobjednik meča između Gaela Monfilsa i Mattea Berrettinija, a dobra vijest za Nadala je što će sada imati dva dana odmora.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner