KIŠI UNATOČ Spektakularni doček Baby Lasagne u Umagu

Autor:

01.03.2024., Umag - Docek Marka Purisica poznatog kao Baby Lasagna nakon pobjede na Dori 2024 s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim". Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL

Sasa Miljevic/PIXSELL

Kiša, koja je prijetila cijeli dan, nije spriječila nekoliko tisuća ljudi da napune Trg 1. svibnja u Umagu na svečanom dočeku pozdrave sugrađanina Marka Purišića poznatijeg kao Baby Lasagnu, pobjednika ovogodišnje Dore i velikog favorita na kladionicama za pobjedu na Eurosongu.

Prvi obožavatelji okupirali su obližnje ugostiteljske objekte u centru Umaga sat vremena prije dolaska glavne zvijezde, dok su se oni najmlađi u prvim redovima strpljivo gurali da budu što bliže svome idolu.

FAVORIT Baby Lasagna opet skočio na kladionicama, pogledajte

Euforija koja traje već duže vrijeme oko umaškog pjevača i njegove pjesme Rim Tim Tagi Dim kulminirala je njegovim dolaskom na pozornicu kad je riječima “Hvala Umag, imam veću tremu večeras nego na Dori, nisam se nadao da će vas doći ovako puno. Hvala od srca”, razgalio srca mnogobrojnih fanova, i to ne samo iz Umaga, već iz cijele Istre pa i šire.

“Baby Lasagna, Baby Lasagna…” odjekivalo je centrom Umaga. Marku su se na pozornici pridružili i ostali članovi benda, gitarist Mihael, plesači Sebastijan i Luana, te brat Martin na bubnjevima.

Nakon uvodnog razgovara cijele ekipe koji je vodio moderator Dino s lokalnog radija Eurostar, slijedila su pitanja publike na koja je Baby Lasagna strpljivo odgovarao.

  • 01.03.2024., Umag - Docek Marka Purisica poznatog kao Baby Lasagna nakon pobjede na Dori 2024 s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim". Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL

Kakva su očekivanja u Švedskoj i da li isti tim ide na Euroviziju?

“U Švedsku idemo opušteno pa što bude. Ima još više od dva mjeseca i za sada nema treme. Isti tim ide na Euroviziju, da pokažemo što možemo na još većoj pozornici”, odgovorio je Marko.

Izlazi li album od Baby Lasagne?

“Bit će uskoro album, trebalo bi biti devet pjesama na njemu”, rekao je.

Gdje je sniman spot za pjesmu Rim Tim Tagi Dim?

“Spot je sniman u Kašteliru i ovim putem zahvaljujem cijelom mjestu i ljudima”, odgovorio je.

Na kraju svečanosti otvoren je šampanjac s kojim je cijeli tim Baby Lasagne nazdravio s umaškom publikom.

Umag je u svojoj prošlosti imao još pobjednika, od miss Hrvatske Vanje Rupene do svjetskog prvaka u rukometu trenara Line Červara. Na njihovom tragu je i Marko Purišić, posebno ako se iz Švedske s finala Eurosonga vrati kao pobjednik.

Trenutno je glavni favorit na svim anketama i kladionicama, a Umag bi nakon ljepote i sporta mogao dobiti i glazbenog prvaka. Ispred pozornice na dočeku već su se čule ideje kako bi sljedeći Eurosong mogao biti organiziran na stadionu Stella Maris, piše Glas Istre.

Davno je bila ta 1989. godina otkad datira to jedino hrvatsko Eurovizijsko zlato grupe Riva iz Zadra ostvareno u bivšoj državi. Marko Purišić ima priliku ponoviti taj glazbeni uspjeh, prvi u samostalnoj Republici Hrvatskoj.

Umag je mali grad koji je Marko Purišić ovih dana učinio velikim, a njegovi sugrađani i stanovnici cijelog istarskog poluotoka su mu ovim dočekom na najljepši mogući način zahvalili na tome.

Baby Lasagna: Najvažnije je biti svoj, sve drugo nema smisla

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.