Kiša i poplavljene ceste otežavaju promet

Zbog prometne nesreće u tunelu Mravince trenutno je zatvorena brza cesta Solin-Klis u smjeru Splita, a obilazak je starom kliskom cestom, izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK).

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a na nekim prometnicama promet je obstavljen zbog mnogo vode na kolniku.

Snijeg pada mjestimice u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Magla smanjuje vidljivost ponegdje u unutrašnjosti. Zbog obilne kiše u pojedinim dijelovima zemlje moguća su zadržavanja veće količine vode na kolniku i otežan promet. Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Za sav promet zatvorene su državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan i županijska cesta ŽC5199 Sušanj-Štirovača (zimski uvjeti).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na državnoj cesti DC307 Gubaševo-Oroslavje-Donja Stubica-Marija Bistrica.

Zbog odrona, vozi se jednim trakom, naizmjence, na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Ruskamen kod Omiša.

Na A1 Zagreb-Split-Ploče, zbog radova u tunelima Mali Prolog, Kobiljača i Puljani 10. prosinca od 8 do 16 sati bit će zatvorena dionica između čvora Ploče i naplate Karamatići u oba smjera. Obilazak za smjer Ploče-Zagreb: čvor Čeveljuša-luka Ploče-Ploče-Baćina-Kobiljača-Mali Prolog-DC62-čvor Vrgorac, a za smjer Ploče-BiH:čvor Čeveljuša-Luka Ploče-Ploče-Baćina-Kobiljača-Mali Prolog-DC62-GP Nova Sela.

Stožer civilne zaštite RH donio je odluku kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Odluka je stupila na snagu 1. prosinca, a traje do 15. prosinca 2020.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije: Ubli – V. Luka – Hvar – Split, Vis – Split i Korčula-Hvar-Split.

Komentiraj