Kineska pop zvijezda Kris Wu osuđen na 13 godina zatvora zbog trostrukog silovanja

Kako piše Associated Press, sud u Pekingu osudio je Krisa Wua na 13 godina zatvora zbog optužbi za silovanje tri žene. Riječ je o vrlo popularnoj pop zvijezdi pravog imena Wu Yi Fan, koji živi i radi u Kanadi, gdje se proslavio kao reper, pjevač, glumac i model. Bivši je član južnokorejsko-kineskog boy benda Exo i njegove podgrupe Exo-M. Wu je bio aktivan kao solo umjetnik i glumac u kontinentalnoj Kini i glumio je u nekoliko hitova broj jedan na kino blagajnama, uključujući ‘Mr. Six’ iz 2015. i ‘Putovanje na zapad: Demoni uzvraćaju udarac’ 2017., koji su često navode kao kineski filmovi s najvećim zaradama u Kine svih vremena. U Hollywoodu je debitirao u filmu ‘XXX: Povratak Xandera Cagea’ 2017. godine..

Kris Wu je tako postao jedna od popularnijih osoba koja će biti kažnjene zbog optužbi koje proizlaze iz pokreta #MeToo. Kad su optužbe isplivale na površinu, izgubio je velike poslove s brendovima uključujući Louis Vuitton, Bulgari, Porsche i L’Oréal.

Okružni sud u Chaoyangu presudio je da su kinesko-kanadska pop zvijezda i glumac, te još par njegovih prijatelja umiješani u slučaj u kojem su  tri žene napili alkoholom 2020. godine i potom ih silovali. Veći dio 13-godišnje kazne proizlazi iz tog incidenta, ali je također dobio godinu i 10 mjeseci za događaj 2018. kada je napao dvije žene koje su bile pijane.

Wu će biti deportiran nakon što odsluži kaznu. Kažnjen je kaznom od 600 milijuna juana odnosno 83,7 milijuna dolara zbog utaje poreza.

Komentiraj