Kerum u ‘Otvorenom’ imao vlastitu predstavu: “Gospođo Holy recite mi, jel’ se može riba lovit online?”

Predstojeći parlamentarni izbori bili su tema večerašnje emisiji Otvoreno  koju je “začinio” predsjednik HGS-a Željko Kerum  i osigurao si publicitet u studiju. Osim spomenutog Keruma  gostovali su Marijana Petir, nezavisna kandidatkinja na listi HDZ-a, Marija Selak Raspudić, nezavisna kandidatkinja na listi Mosta, Mirela Holy, nezavisna kandidatkinja na listi Restart koalicije i Igor Peternel, Domovinski pokret Miroslava Škore.

Kerum je istaknuo kako nije ponovno došao u politiku,već  je on u politici već 12 godina

“Moja je stranka već 12 godina prva u gradu Splitu, a druga u županiji”, rekao je Kerum koji je u studiju sjedio u narančastoj jakni i dodao kako je u koaliciji s HDZ-om u gradu.

Uvjeren u pobjedu HDZ-a s kojim će koalirati poslije izbora

“Ako uđem u Sabor koalirati ću sa pobjednicima”, naglasio je Kerum i dodao kako misli da će HDZ pobijediti te kako će se on s njima dogovoriti.

Velika koalicija HDZ-a i SDP-a najbolje riješenje

Također je naglasio da bi najbolje rješenje za Hrvatsku bila velika koalicija HDZ-a i SDP-a kako bi se riješili,  prema njegovom mišljenju, malih poput Mosta, Kolakušića, Škore i Živog Zida koji nestanu i jedini im je cilj ući u Sabor kako bi sebi osigurali dobru plaću

Selak Raspudić je istaknula kako se HDZ i SDP ne mogu nakon devastacije kojoj smo svjedočili godinama, kategorizirati kao prva ili druga liga.

“Smatram da ćemo i mi drugi doći u prvi plan kako bi stali na kraj ovoj vladajućoj oligarhiji koja je dovela zemlju u situaciju u kojoj se sada nalazi”, kaže.

Ovaj je saziv Sabora, kako neki govore, najlošiji do sada, a Selak Raspudić je rekla kako svjedočimo rasapu institucija, a s time i nepovjerenju u politiku.

Marijana Petir je rekla kako su je i Škoro i Plenković pozvali na razgovor. Saslušala je njihove programe i opcije, a oni su saslušali njezine, a to je da želi na izbore izaći kao nezavisna zastupnica.

Kerum u elementu i jednostavnim rječnikom pokušao objasniti situaciju u državi

“Nije koruptivan ni SDP ni HDZ, to su pojedinci”, rekao je Kerum, pa blokirao upadicu Mirele Holy riječima: “Vite gospođo” i nastavio:

“Vidite u ovoj situaciji, kao što je bila 90, di smo stvorili državu. Mi nemamo alternativu. Šta mi proizvodimo? Ja sadim, al predlažem to i Plenkoviću.

Koji statuti, koji ustavi, koji zakoni? Ajmo zaorat oranice. Vi ste ta ekipa koja hoće uzet njihove pozicije, Škoro, Most. A Željko Kerum, HGS, ima kontinuitet.”

“Vi bi orali da samo vi smijete orati. Plaža Bene je dobar primjer toga”, replicirala mu je Selak-Raspudić od koje je inače tijekom emisije pokušao doznati zašto i ona i suprug idu u politiku pa se čak zapitao ‘Ko će djecu čuvat’ i poručio Selak – Raspudić da ostane predavat na Filozofskom fakultetu.

Jel’ se može riba lovit online?

“Gospođo Holy recite mi, jel’ se može riba lovit online? Jel se mogu pome vadit, kukumari, online”, govorio je Kerum.

Kerum poručio da ide tamo gdje je Škoro

“U kojoj je jedinici Škoro? Ja ću ić di je Škoro”, rekao je Kerum.

“Ja bi pozva ljude da glasaju za mene jer sam ja iznenađenje izbora”, zaključio je Kerum.

Komentiraj