Kenneth Branagh glumit će Borisa Johnsona u seriji o korona pandemiji

Poznati britanski redatelj Michael Winterbottom uskoro će početi snimati tv seriju „This Sceptred Isle“ koja će se baviti načinom na koji je Velika Britanija reagirala na pandemiju koronavirusa. Serija će imati pet epizoda i prikazat će zbivanja tijekom prvog vala pandemije koronavirusa kada je i britanski premijer Boris Johnson bio hospitaliziran. Uloga Borisa Johnsona pripala je slavnom glumcu Kennethu Branaghu. Branagh je glumio u filmu „Tenet“ redatelja Christophera Nolana a ove godine vidjet ćemo ga u ulozi Herculea Poirota u filmu „Smrt na Nilu“ koji je ujedno i režirao.

U službenom priopćenju Winterbottom je rekao „Prvi val pandemije koronavirusa biti će zapamćen zauvijek. To je vrijeme kada se zemlja ujedinila kako bi se borila protiv nevidljivog neprijatelja. Vrijeme kada su ljudi postali svjesni kolika je važnost zajednice. U našu seriju biti će utkano bezbroj istinitih priča, od one Borisa Johnsona do radnika s prve linije diljem zemlje, te će se opisati  nastojanja znanstvenika, liječnika i političkih figura koji su nas branili od virusa“.

Serija „This Sceptred Isle“ počet će se prikazivati u jesen 2022. godine i temeljit će se na iskustvima iz prve ruke članova  vlade, Ministarstva zdravlja i članova bolničkog osoblja diljem Velike Britanije.

Komentiraj