Kendrick Lamar osvojio šest BET Hip Hop Awards za 2022. godinu, Kanye West niti jednu

Rap zvijezda Kendrick Lamar okrunjen je titulom izvođača godine na ceremoniji dodjele BET Hip Hop Awards koja je održana 30. rujna u Cobb Energy Centeru u Atlanti.

BET Awards je američka nagrada koju je 2001. godine pokrenula mreža Black Entertainment Television kako bi slavila crne glazbenike i druge manjine u glazbi, filmu, sportu i filantropiji. Posebna nagrada BET Hip Hop Awards ustanovljena je nešto kasnije, ali je postala vrlo utjecajna za hip hop izvođače. Hvaljeni LP ‘Mr. Morale i The Big Steppers’ Kendricka Lamara su hip-hop album godine, a on je osvojio nagradu za najbolji hip-hop video za svoju pjesmu Baby Keem ‘Family Ties’ i redatelja videa godine s Daveom Freeom. Dobio je nagradu i za najboljeg tekstopisca i najboljeg izvođača uživo.

Drake je bio najnominiraniji umjetnik večeri s 14 nominacija, a osvojio je svega dvije nagrade: Sweet 16: Best Featured Verse i za najbolju suradnju za pjesmu ‘Wait for You’ s Future i Tems. Kanye West/Ye imao je nevjerojatnih 10 nominacija, uključujući za najboljeg izvođača uživo i album godine, ali nije uspio osvojiti niti jednu nagradu.

Ovo su dobitnici  BET Hip Hop Awards u najvažnijim kategorijama:

Hip Hop izvođač godine
Kendrick Lamar

Hip Hop album godine
Kendrick Lamar, ‘Mr. Morale and The Big Steppers’

Pjesma godine
Latto, ‘Big Energy’

Najbolji Hip Hop video
Baby Keem and Kendrick Lamar, ‘Family Ties’

Najbolja suradnja
Future feat. Drake and Tems, ‘Wait for You’

Najbolja grupa ili duo
EARTHGANGStyles P and Havoc

Best breakthrough hip hop artist

GloRillaNardo Wick

Najbolja izvedba uživo
Kendrick Lamar

Tekstopisac godine
Kendrick Lamar

Najbolja režija video spota
Kendrick Lamar and Dave Free

 

 

Komentiraj