‘Kauboji’ od 18 sati protiv Argentine, pobjeda nosi četvrtfinale

Hrvatska rukometna reprezentacija u subotu od 18 sati igra utakmicu drugog kola druge runde Svjetskog prvenstva u Egiptu protiv Argentine.

Nakon uvjerljive pobjede protiv Bahreina u prvom kolu 28:18, izabranike Line Červara čeka trećeplasirana momčad u grupi 2. Hrvatska bi pobjedom protiv Argentine osigurala plasman u četvrtfinale.

No, kod izbornika Line Červara nema euforije, loptu spušta na zemlju. “Sad razmišljamo samo o njima i ne nasjedamo na nikakvu ulogu favorita, jer su Južnoamerikanci pokazali da su nezgodni. Oni su, recimo, na prvenstvu dobili Brazil, a mi smo s Brazilom imali vrlo neugodno iskustvo u Njemačkoj 2019. Prema tome, dovoljno smo mudri i inteligentni i bolje je biti koncentriran i spreman nego naivan”, kazao je.

Kapetan i vođa argentinske reprezentacije je Gonzalo Carou, izbornik je Španjolac Manolo Cadenas, a čak 12 igrača Argentine igra u španjolskim klubovima. Okosnicu reprezentacije i dalje čini trokut koji je već desetak godina na okupu – braća Diego, Sebastian i Pablo Simonet.

Argentina je u prvoj fazi natjecanja pobijedila Kongo 28:22 i Bahrein 24:21, a izgubila od Danske 20:31. U prvom kolu drugog kruga pobijedila je Japan s 28:24.

Hrvatska se do sada susrela s Argentinom četiri puta i upisala tri pobjede.

Ozljeda ipak preteška: Luka Cindrić ne vraća se na Svjetsko prvenstvo

Komentiraj