Prva večer Kastav Blues Festivala održava se danas s početkom u 21 sat u Kostreni – na terasi Diving Centra Kostrena.

Večeras će nastupiti Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band (HR) i Crossroad Blues Band (MK).

Zdenka Kovačiček, jedna od najznačajnijih vokala na hrvatskoj glazbenoj sceni u posljednjih 50 godina, postala je legenda i nezaobilazni dio suvremene hrvatske glazbene povijesti. Tijekom bogate karijere bilježi brojne suradnje s najvećim imenima hrvatske i međunarodne scene. Prateća grupa Greenhouse Blues Band poznata je po odličnim obradama brojnih skladbi među kojima dominiraju zanimljivi aranžmani sekcije puhača.

Crossroad Blues Band, makedonska blues grupa iz Prilepa svoj prvi singl nazvan ‘Kade e krajot?’, snimila je 2000. godine. Od tada bend je svirao na svim većim blues festivalima i održao brojne klupske svirke, širom Hrvatske i regije te u svojih 20 godina postojanja snimio tri albuma: Tutuun Bluz, Still Living the Blues i Gradsko dete.

Druga večer Kastav Blues Festivala održat će se u petak (04.08.) s početkom u 21 sat, u Amfiteatru Matulji u Matuljima.

Večer je rezervirana za Luciana Ciancia & Band (HR/A) i Soul Fingerse (HR).

Luciano Cianci & Band čine Luciano Bradičić (13 godina) na bubnjevima, Melanie Simtschitsch (18 godina) na bas gitari i Robert Bradičić na gitari. Luciano svira bubnjeve od svoje četvrte godine, polaznik je glazbene škole i konzervatorija u Klagenfurtu, a dijelio je pozornicu s mnogim svjetskim glazbenicima te održao niz samostalnih koncerata. Repertoar grupe Luciano Cianci & Band sastoji se od obrada poznatih kompozicija fusiona, jazza, bluesa i rocka te autorskih kompozicija.

Već 25 godina Soul Fingerse vode braća Denis i Haris, a život na pozornici uvelike mogu zahvaliti Braći Blues (Blues Brothers). Odsvirali su više od 1 800 koncerata u zemlji i inozemstvu, od nastupa na glazbenim i filmskim festivalima pa sve do događanja u sklopu dodjela nagrada velikih sportskih natjecanja. Od osam nominacija za diskografsku nagradu Porin za svoja dosadašnja diskografska izdanja – ‘Live in BP club’, ‘Very live’ i ‘…No Fingers Like Soul Fingers…’ osvojili su ih tri. Uskoro će publici predstaviti autorski album, za koji materijal pripremaju na engleskom i na hrvatskom jeziku.

Kastav Blues Festival s bogatim programom traje sve do ponedjeljka 07.08., a koncerti se održavaju još u Kastvu i Viškovu.

Više informacija potražite na http://kastavbluesfest.com.

Komentiraj