KAROGLAN ‘Hajduk je jako visoko, ali Bog je prvi. Perišić trenira. Bude li penal: puca Livaja’

Autor:

Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL

‘Velika subota u svakom smislu. Nije kao inače da nam Dinamo bježi 7-8 bodova. Naravno da možemo pobijediti dvaput Dinamo, a onda i Rijeku. Vodio sam Hajduk 31 utakmicu, izgubio dvije. Dvije previše’


Glavni trener Hajduka Mislav Karoglan svojim je karakterom pomalo atipični južnjak. Djeluje kao čovjek u iznimnoj kontroli izboja vlastitih emocija i temperamenta. Možda baš ono što treba uvijek uzavreloj dalmatinskoj krvi, posebno kad je svetinja kao Hajduk u pitanju.

Karoglan je i naglašeno korektan, realan u javnim istupima, čak i kad je vruć koju minutu nakon utakmice. A kamoli prije utakmice. Pa makar bila velika kao ova sutrašnja (19.30). Prvi od dva derbija s Dinamom na Poljudu u pet dana!

Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

“Dinamo bi obično u ovo vrijeme sezone bježao sedam-osam bodova i dolazio rasterećen! Veliki pritisak je na njima i samo jedna momčad će moći pobijediti. Atmosfera u svlačionici je super, reprezentativci su se vratili zdravi, to je najbitnije. Uremović možda neće moći igrati sutra. Vidjet ćemo. Nemamo informacije o Baturini i hoće li igrati. To morate pitati kolegu s Dinamove klupe”, priča mladi šef splitske struke na press konferenciji uoči sutrašnjeg derbija na Poljudu.

O startnih 11 nije htio ni ‘a’:

“Ništa nećemo danas o sastavu. Ne mogu vam reći hoće li braniti Lučić ili Kalinić. Vidjet ćete. Jako su bitne utakmice, ali srijeda je još daleko, postoji samo velika subota u svakom smislu. Postoji samo Dinamo i derbi, idemo uz pamet i srce uzeti tri boda. Trebaju nam tri boda, ali nije to tako jednostavno, ne može se igrati s 11 napadača. Igra se 90 minuta, treba biti pametan. Prvenstvo neće biti definirano nakon derbija, budite sigurni da će se bodovi gubiti, ali za nas su tri boda imperativ.”

Livaja, penali i ‘panenke‘?

“Analizirao sam utakmicu s Lokomotivom i ugasio je. Nisam razmišljao o otkazu. Vodio sam ovaj klub u 31 utakmici i izgubio dvije, ali uvijek kažem dvije previše. Ostat će na te dvije. Stavio sam plan pred sebe i igrače koji je samo za hrabre. Nisam pričao s Livajom o penalu protiv Lokomotive i ako nam se dosudi penal ponovno će ga pucati on. Puknuo ih je stotinu i jeda ili dva promašio, nije to ništa posebno”.

“Derbiji su često tvrdi, ali vjerujem da Dinamo razmišlja slično kao i mi. Tri boda su im također imperativ, očekujem nešto drugačiji derbi. Pun stadion nije presing nego poticaj. Imat ćemo atmosferu koja će nas nositi. Presing je kad nema nikoga na tribinama i kad ti je dosadno”.

Sljedeće tri utakmice: Dinamo doma HNL, Dinamo doma polufinale kupa, Rijeka na Rujevici. Derbi na derbi na derbi. Naslovi, trofeji u igri…

“Naravno da možemo pobijediti Dinamo u obje utakmice, a onda i Rijeku. Ovo je situacija koju smo svi čekali toliko godina i podrška navijača mora biti bezuvjetna. Znam da će biti na razini.”

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Sudi Nijemac. Koliko to mijenja pripremu utakmice?

“Imamo već iskustvo stranih sudaca u našoj ligi. Ništa specijalno. Napravit ćemo skauting suca, vidjeti kakve su mu navike. Ivan Perišić je s nama i trenira. Uključio se u momčadske treninge i donijet ćemo odluku o povratku kada to bude najoptimalnije. Hoće li to biti sutra ili neki drugi put, vidjet ćemo.”

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Igranje dan prije Uskrsa?

“Ne biramo mi kada se igra. Ja kao vjernik što god radim nosim Boga u sebi. Taj dan je velik. Bog je na prvom mjestu, a Hajduk je isto tako jako visoko, ali Bog je prvi.”

Glasnogovornik Hajduka Božo Pavković je poručio:

“Ulazi se otvaraju od 16:30 sati. Ulica Put Supavla će od 15.30 biti zatvorena za sve, zbog prihvata gostujućih navijača. Tim koridorom mogu samo osobe s akreditacijama i VIP ulaznicama. Fan Shop i Welcome desk radit će također samo do 15:30 sati”, rekao je Pavković.


Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.