Jurica Galoic/PIXSELL

Karamarko Petrov i Bulja tuži za klevetu; Bulj: “Stojim iza svega što sam napravio “

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko tuži Mostovce Božu Petrova i Miru Bulja zbog klevete, potvrdilo je u srijedu Mandatno-imunitetsko povjerenstvo za Dnevnik.hr. Povjerenstvo će se sastati sljedećeg tjedna kako bi odlučilo o skidanju imuniteta predsjedniku Sabora Petrovu i saborskom zastupniku Bulju.

Večernji list doznaje kako je Karamarko Petrova i Bulja tužio zbog klevete – jer su za vrijeme predizborne kampanje u Zadru izjavili kako je Karamarko otišao s mjesta predsjednika HDZ-a zbog kriminalnih radnji.

“Neka sad izvole dokazati zbog kojih je to kriminalnih radnji Karamarko otišao, u kojim je on to postupcima obrađivan ako je bilo kriminala”, rekao je Večernjem izvor blizak Karamarku.

Mostov zastupnik Miro Bulj u srijedu je održao konferenciju za medije na kojoj je komentirao zahtjeve za skidanjem imuniteta. “Pozivam sve koji su trebali štiti nacionalne interese da svi podignu tužbu protiv mene, na to ću biti ponosan jer sve što radim će biti za zaštitu nacionalnih interesa. Zbog onih koji su opljačkali resurse na državnoj i lokalnoj razini sam se i uključio u politiku i neka me slobodno tuže, kao što su naše heroje locirali, transferirali i procesuirali. Mogu i mene slobodno jer ja ih se ne bojim i šaljem im poruku: Vi koji ste krivi za izdaju nacionalnih interesa – nećete”, poručio je Bulj.

Pozvao je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa da provjeravaju političare, DORH i sve koji su sudjelovali u izdajama. “Sve što sam napravio stojim iza toga. Ja i sada pozivam sve te veleizdajnike koji su doveli državu ovdje i koji su izdali nacinalne interese u slučaju Ine, slobodno ih pozivam da tuže”, dodao je saborski zastupnik Mosta.

Komentiraj