KARAČIĆ: Sa Šveđanima igramo za bodove i sve smo bliže cilju

hrt

Sve ide po planu i ondje smo gdje smo htjeli i željeli, rekao je hrvatski rukometaš Igor Karačić na konferenciji za novinare u Splitu. 

Karačić je uz Luku Cindrića vodio središnju hrvatsku liniju u pobjedi protiv Islanda (29:22) na EURU u Splitu, a razigravač Vardara je odlično zamijenio ozlijeđenog Domagoja Duvnjaka.

Mislim da smo Luka i ja funkcionirali odlično. Igramo u istom klubu, ali reprezentacija je nešto drugo i još uigravamo akcije s ostalima. Trebamo se naviknuti na igru s dva razigravača i jednim šuterom. Bez Duvnjaka je teško, ali mislim da je i susret s Islandom pokazao da je Hrvatska jaka i bez njega. 

Karačić smatra da će Švedska biti dosad najteži protivnik.

Šveđani su kiksali protiv Islanđana, ali i dalje smatram da su nam oni najteži protivnik. I u drugom poluvremenu protiv Islanda su skoro dostigli 10 razlike, a jučer protiv Srbije su pokazali da su jako kvalitetni. Kao i svim Skandinavcima najbitniji im je protok lopte i nastojat ćemo im ga prekinuti obranom 5-1, rekao je Karačić dodavši da je ulog velik.

Nije isto prenijeti dva ili četiri boda u drugi krug. No, meni osobno je najteža utakmica bila ona protiv Srbije. Za nju smo se pripremali mjesecima, a pritisak je bio nevjerojatan. Ponavljam, tu smo gdje smo htjeli biti, sa Šveđanima igramo za bodove i sve smo bliže cilju. 

Marko Mamić je protiv Islanda ušao u drugom dijelu i za samo 11 minuta zabio četiri gola.

Najbitnije je da ekipa pobjeđuje i igra dobro, onda si sretan kada i ne igraš. No, nastojim opravdati povjerenje trenera kada me ubaci u igru. Mislim da sam to uspio protiv Islanda, a zahvaljujući tome što u isto vrijeme igraju i Cindrić i Karačić, nama šuterima je lakše doći do izgledne pozicije. Protiv Švedske će biti dvostruko teže, ali naš cilj je otići do finala i zato vjerujem u uspjeh. Ako ćemo biti pravi, pobijedit ćemo, a puno toga će ovisiti o našoj obrani. Potpisao bih da od Švedske primimo isto 22 gola, koliko su nam zabili i Srbija i Island, zaključio je Mamić.

Komentiraj