Kanye West ponovo voli Židove nakon što je pogledao film “21 Jump Street”

Kanye West je na Instagramu objavio poster filma iz 2012. uz tekst: “Gledajući Jonah Hilla u filmu ’21 Jump Street’ ponovno sam zavolio Židove”,

Kanye West je izgleda odustao od svojih brojnih antisemitskih izjava izrečenih u posljednjih nekoliko mjeseci objavom na Instagramu u kojoj je napisao da ponovo voli Židove nakon što ga je oduševio glumac Jonah Hill u filmu ’21. Jump Street’ iz 2012. godine.

“Nitko ne bi trebao naljutiti jednog ili dva pojedinca i pretvoriti to u mržnju prema milijunima ljudi. Nijedan kršćanin ne može biti označen kao antisemit znajući da je Isus Židov. Hvala ti Jonah Hill, volim te.”, napisao je Kanye West na Instagramu.

Kanyea Westa je krajem prošle godine organizacija StopAntisemitism proglasila antisemitom godine kao odgovor na njegove antisemitske komentare u posljednjih nekoliko mjeseci. Njegove izjave osudile su brojne osobe iz svijeta zabave, kao i nekoliko političara i organizacija koje predstavljaju židovske zajednice.

Više puta su mu suspendirani i računi na društvenim mrežama a njegov račun na Twitteru zabranjen je tri puta u manje od dva mjeseca. Također je izgubio ugovore s markama Balenciaga, Adidas i Gap te mu je poništena počasna diploma s The School of The Art Institute of Chicago.

The Anti Defamation League također je objavila izvješće u kojem se procjenjuje da su Westovi komentari bili povezani s 30 različitih incidenata mržnje u SAD-u.

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner