Kanye West donirao dva milijuna dolara obiteljima ubijenih crnaca

Glazbenik Kanye West odlučio je pomoći obiteljima Georga Floyda, Breonna Taylora i Ahmauda Arberya, trojice ubijenih nenaoružanih crnaca čije su smrti izazvale demonstracije diljem Amerike. Kako javlja portal TMZ, West je odlučio donirati dva milijuna dolara njihovim obiteljima u što je uključen i fond kojim će se financirati školovanje kćerke Georga Floyda, šestogodišnje Gianne. Mimo toga, West je uplatio i novac kojim će se pokriti sudski troškovi za Breonna Taylora kojeg je policija ubila u njegovom domu u Louisvilleu u državi Kentucky, te za Ahmauda Arberya kojeg je ubio bjelac dok je joggirao u gradu Brunswick, država Georgia. Ujedno, West je uplatio i određeni iznos u kompanije čiji su vlasnici crnci a čije je poslovanje u krizi. Radi se o kompanijama koje se nalaze u njegovom rodnom gradu Chicagu ali i diljem Amerike.

Ove donacije uslijedile su nakon što su brojni obožavatelji kritizirali velike glazbene kompanije i streaming servise jer se nisu uključili u financijsko pomaganje onima koji su uključeni u aktivizam protiv rasizma.  Slijedom toga, prvo je reagirala kompanija Warner Group koja je u srijedu osnovala fond težak 100 milijuna dolara kojim će se pomoći borba protiv rasizma iako nisu navedene organizacije kojima će se donirati spomenuti novac. West je ujedno slijedio primjer boksača Floyda Mayweathera koji je objavio kako će pokriti troškove pogreba Georga Floyda.

Osim toga, West se u četvrtak pojavio i na mirnim demonstracijama u Chicagu. Iako je nosio masku na licu, vrlo brzo su ga prepoznali. West je na demonstracije došao sam, bez supruge Kim Kardashian i četvero djece.

Komentiraj