KAKAV DAN ZA HR TENIS! Čilić u finalu Queen’sa bolji od Đokovića

EPA/NEIL HALL

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nastavio je sjajan dan za hrvatski tenis. Nakon što je Borna Ćorić u finalu ATP turnira u Halleu slavio protiv Rogera Federea, isto je napravio i Čilić u finalu turnira u Queen’su, protiv Novaka Đokovića.

Ćilić je slavio sa 5:7, 7:6(4) i 6:3 nakon tri sata igre. Drugi je to naslov Čilića u Queen’su, a ujedno i druga pobjeda u karijeri protiv Novaka Đokovića.

EPA/NEIL HALL

Na putu prema pobjedi Čilić je spasio i jednu meč-loptu, a Đoković je propustio i vodstvo od 4-1 u “tie-breaku” drugog seta. Čilić je servirao 18 aseva, ali imao je samo 48 posto ubačenih prvih servisa. Imao je Čilić protiv Đokovića čak osam break lopti, ali iskoristio je samo jednu.

Čilić je izgubio prvi set, iako je imao čak šest “break-lopti”, do čega pet u sedmom gemu. Đoković je u 12. igri dočekao lošije serviranje Čilića i iskoristio treću set loptu. U drugom setu Đoković propušta meč-loptu kod 4-5, a negdašnji prvi igrač svijeta u “tie-breaku” propušta i vodstvo od 4-1. Čilić je u tom “tie-breaku” zaigrao fantastično i dobio šest poena zaredom.

U odlučujućem, trećem setu nije bilo prilika sve do osme igre, kada Čilić koristi lošije serviranje Đokovića i radi ključno oduzimanje servisa za vodstvo 5-3. Čilić je za meč odservirao bez pogreške i mogao je proslaviti svoj 18. turnir u karijeri.

EPA/NEIL HALL

Komentiraj

Source:HINA i Nacional