Kajtazi uzvratio Dijani Zadravec: “Na prvu bi čovjek pomislio da je malo popila”

Autor:

12.09.2023., Zagreb - Odrzana je 28. sjednica Predsjednistva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika kojom je predsjedao predsjednik HS Gordan Jandrokovic. Tema sjednice bila je dnevni red predstojece sjednice. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik nacionalnih manjina Veljko Kajtazi preporučio je u petak predstojnici kliničkog zavoda za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijani Zadravec koja je na Facebooku izvrijeđala Rome, da se ide liječiti jer je očito psihički nestabilna i pod stresom.

„Na prvu bi čovjek pomislio da je predstojnica malo popila i da će status izbrisati i ispričati se, ali ne ona ga još jednom ponavlja pravdajući se brigom za pse u jednom romskom naselju”, kazao je Kajtazi u slobodnom govoru reagirajući na status Zadravec objavljen na Facebooku.

S obzirom da je moguće da je status pisala trijezna pozivam je da se javi nekom od kolega za razgovor jer ovo vidim kao vapaj u pomoć jedne psihički nestabilne osobe koja očito zbog stresa u kojem se nalazi nije u stanju obavljati svoj posao”, rekao je zastupnik.

Izrazio je pritom zabrinutost kako se Zadravec „u takvom stanju” može baviti pacijentima Romima ili surađivati s kolegama Romima.

Kajtazi je također  čestitao Zadravec što je uspjela nadmašiti svoje suvremenike koji obično stanu na grubim generalizacijama i prozivanju cijele romske zajednice za pojedinačne slučajeve i otišla korak dalje pozvavši na uvođenje rasnih zakona, da se Zakon o zaštiti životinja posebno primjenjuje za građane romske nacionalnosti.

U jadnom  Facebook statusu protestira zbog činjenice da Romi rade nove Rome,  te nas naziva Ciganima. „Pretpostavljam da je i tu mislila da bi se trebala provesti prisilna sterilizacija Romkinja”, rekao je Kajtazi i pozvao zdravstveni sektor da se od takve osobe distancira.

Pozvao je da reagiraju i  policija i pučka pravobraniteljica, ali i HDZ da je izbaci iz stranke.

Svakoj normalnoj osobi je jasno da je ova „zločesta doktorica” treba konačno odgovarati za svoje ispade, politički, kazneno i moralno, ustvrdio je Kajtazi.

Željko Lenart (Klub HSS-a i RF-a) u govoru na slobodnu temu usprotivio se otvaranju centra za tražitelje azila u općini Lipovljani najavljujući mogući bunt građana.

U centru Lipovljana Ministarstvo unutarnjih poslova planira kupiti privatnu zgradu za smještaj tražitelja azila, 200 metara od osnovne škole, zgrade općine, crkve, knjižnice i igrališta, to mjesto nije primjereno za centar takve namjene, ocijenio je.

OZNAKE: Veljko Kajtazi

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.